Με δυσκολίες η μάχη της πολιτικής προστασίας. Που εντοπίζονται προβλήματα. Τι δηλώνει η δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας

Τα προβλήματα, σε Ελευθεροχώρι, Πολύδροσο, Μίχλα, Πόποβο, Λαμπανίτσα και Σουλιοτοχώρια

Μπορεί τα προβλήματα να ήταν λίγα ωστόσο αποδέχτηκαν δύσκολα, καθώς μάχη για να ανοίξουν τους κλειστούς απο το χιόνι δρόμους δίνει η πολιτική προστασία του δημου Σουλίου και της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας με τις προσπάθειες να επικεντρώνονται σε Ελευθεροχώρι, Πόποβο και Πολύδροσο στα οποία μέχρι πριν λιγο ηταν αδύνατη η πρόσβαση σε αρκετές οικίες.

Στα χωριά του ορεινού όγκου της Παραμυθιάς, κατευθύνονται αυτή την στιγμή, ο αντιπεριφεριάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης και η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη για συντονισμό των επιχειρήσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

Δυσκολίες στην αντιμετώπιση του προβλήματος εντοπίστηκαν μέχρι πριν λίγη ώρα στο Ποποβο και στο Ελευθεροχωρι, όπου το όχημα (Grader) της πολίτικης προστασίας του δήμου Σουλίου δεν ειχε πλήρη πρόσβαση λόγω ολισθηρότητας όπως δήλωσε στην paramythia-online.gr  ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Ντριτσος, ο οποίος σημείωσε πως αυτήν την στιγμή επιχειρούν στο σημείο και πως σύντομα η κατάσταση αναμένεται να διορθωθεί πλήρως, ενώ όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, 6 οικίες στο Ελευθεροχώρι, είναι αποκλεισμένες.

Πρόβλημα επίσης υπάρχει και στο Πολύδροσο όπου το όχημα πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Θεσπρωτίας είναι μεγάλο για να επιχειρήσει στον σχετικά στενό δρόμο που οδηγεί απο την παλιά Εθνική Οδο Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων προς στην κοινότητα.

Στο Πολύδροσο βρέθηκε η δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη, η οποία σε δηλώσεις στην paramythia-online.gr ανέφερε πως η πολιτική προστασία του δήμου βρίσκεται όλη στους δρόμους, σημείωσε πως στο Πολύδροσο  δρομολογούνται εναλλακτικές μέθοδοι για παρέμβαση με μικρότερα οχήματα, πρόβλεψε πως πολύ σύντομα θα αντιμετοπιστεί η κατάσταση ενώ τόνισε την αναγκαιότητα της πρόβλεψης και χρήσης αντιολισθητικων αλυσίδων από τους κατοίκους.

Επίσης μηχανήματα του δήμου Σουλιου επιχειρούν σε Μίχλα και Σουλιοτοχώρια χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Σταβλικές εγκαταστάσεις στην Λαμπανιτσα είναι επίσης αποκλεισμένες ενώ όπως ανέφερε η δήμαρχος, η πολίτικη προστασία θα επιχειρήσει σε αυτές τις περιπτώσεις αύριο.

Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

In this article

Join the Conversation