ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πυκνή χιονόπτωση στην Παραμυθιά. Που υπάρχουν προβλήματα και τι λέει η πολιτική προστασία.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο | Βίντεο + Φωτογραφίες.

Update 04|01|19, 14:00: Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται.  Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, συνεχίζεται να πραγματοποιείται αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες,  κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων (ύψος Πλακωτής Παραμυθιάς έως Βροσίνα).

Update 12:00:  Αγγίζει το -4 η θερμοκρασία στον μετεωρολογικό σταθμό Ελευθεροχωρίου. Αναμένεται παγετός σχεδόν σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο, στην παλιά εθνική οδο Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων σε πολλά σημεία παράλληλα με τον Καλαμά, καθώς και σε σημεία εντός της Εγνατίας οδού. Ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις

Update 21:19: Εκ νέου επιχείρηση της πολιτικής προστασίας εντός της Παραμυθιάς. Στην κατασκήνωση για την βελτίωση της προσβασιμότητας οι προσπάθειες αυτή την στιγμή.

Update 20:29: Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣαποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες, πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων (ύψος Πλακωτής Παραμυθιάς έως Βροσίνα). Επισης σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ,αίρεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων  που ίσχυε στην Εγνατία Οδός (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 48,800 (Κόμβος Τύριας) έως χ/θ 120,800 (κόμβος Παναγιάς).

Update 19:35: Στους -3 η θερμοκρασία στον μετεωρολογικό σταθμό Ελευθεροχωρίου. Παγετός σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Παραμυθιάς και των κοινοτήτων της. Μονό σε περίπτωση ανάγκης η μετακινήσεις με οχήματα

Update 17:45: Συνεχής ακινητοποιήσεις οχημάτων στην Εγνατία οδο στο ύψος της Παραμυθιάς.  Οχήματα της Εγνατιας Οδού, ανοίγουν τον δρόμο και συνεχίζεται η κυκλοφορία. Και εθελοντές στην μάχη για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι στις κοινότητες της Παραμυθιάς.

Update 17:30: Με εμπόδια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ανησυχία για τις χαμηλές θερμοκρασίες και τον παγετό που θα δημιουργήσουν στο οδικό δίκτυο όσο πέφτει το σκοτάδι. Τέσσερα οχήματα της πολιτικής προστασίας του δήμου στους δρόμους. Επίκεντρο των προσπαθειών, το κεντρικό οδικό δίκτυο απο έξοδο Εγνατίας στο Νεοχώρι, μέχρι Γαρδίκι. Με εργολαβίες οι προσπάθειες στις υπόλοιπες κοινότητες.

Update 16:45: Ύφεση της κακοκαιρίας. Βίντεο απο πτήση drone στην Παραμυθιά, στο Πόποβο και στον Αχέροντα καταμεσής χιονοθύελλας

Update 15:35: Επιδείνωση του χιονιά. Νέα Βίντεο. Αδύνατη η κυκλοφορία οχημάτων και εντός της Παραμυθιάς. Μεγάλη προσοχή.

Update 15:18: Ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου: Η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου, με αφορμή την επιδείνωση του καιρού και τις χιονοπτώσεις που είναι σε εξέλιξη,  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Οι δημότες και επισκέπτες, εποχούμενοι και πεζοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων και των πεζοδρομίων. Σε κάθε περίπτωση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να έχουν υπόψη τους πως οι οδικές συνθήκες θα επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου. Μεγάλη προσοχή και συμμόρφωση με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς και με τι οδηγίες της γραμματείας πολιτικής προστασίας Ελλάδος. Για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους, μπορούν να ενημερώνονται από Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού

Update 15:00: Βίντεο: Η κατάσταση του δρόμου στον περιφερειακό Αγίου Δονάτου.

Update 14:45: Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, ανακοινώνει ότι για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων λόγω χιονοπτώσεων – παγετού και μέχρι ύφεσης των δυσμενών καιρικών φαινομένων και εξομάλυνσης της οδικής κυκλοφορίας των οχημάτων, ισχύουν προσωρινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας: Aπαγόρευση κυκλοφορίας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Σουλίου, όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, όταν και όπου αυτό απαιτείται. 

Update 14:32: Στο Λιβούζι με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων λόγω χιονιού και ολισθηρού οδοστρώματος, το επίκεντρο των προσπαθειών της πολιτικής προστασίας. Μεγάλη προσοχή στους οδηγούς.

Update 12:45: Κλειστός προληπτικά και ο δρόμος που οδηγει στο ΕΠΑΛ απο το κοιμητήριο της πόλης. Η πολιτική προστασία έχει περάσει από Γκρίκα Ψακα και επόμενος σταθμός στην Αμπελιά όπου και εκεί υπάρχουν προβλήματα

Για αρκετές ώρες κατά την διάρκεια της νύχτας άλλα και τις πρώτες πρωινές ώρες, χιόνιζε ασταμάτητα στην Παραμυθιά, η οποία ξημέρωσε καλυμμένη με το πέπλο του χιονιού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά στις κεντρικές οδικές αρτηρίες περιφερειακά της πόλης με ελάχιστες εξαιρέσεις, ωστόσο απαιτείται μεγάλη προσοχή στους δρόμους λόγω ολισθηρότητας.

Σύμφωνα με την πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου, ο μηχανισμός βρίσκεται στους δρόμους και ρίχνει αλάτι απο τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ κλειστός προληπτικά είναι ο δρόμος που συνδέει την Κ. Καραμανλή στο ύψος την καφετεριών με τον Περιφερειακό Γεννηματά,

Επίσης προληπτικά έχει τοποθετηθεί σήμανση για κυκλοφορία οχημάτων με αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Παραμυθιάς – Μελλιγγών, από την διασταύρωση Γαλατά, μέχρι και τον κόμβο Ελευθεροχωρίου στην είσοδο της Εγνατίας οδού.

Έκτος Παραμυθιάς, επίσης σύμφωνα με ενημέρωση από την πολιτική προστασία, πρόβλημα παρατηρείται σε Λιβούζι, Πολύδροσο και πέντε Εκκλησιές καθώς και στα κλασικά χωριά σε τέτοιες περιπτώσεις, Ελευθεροχώρι, Πόποβο, Πετούσι, Λαμπανιτσα και Σαλονίκη.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το χιόνι και ο πάγος εχει κάνει απροσπέλαστα διάφορα σημεία των κοινοτήτων, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό οικιών άλλα και σταβλιτών εγκαταστάσεων, ωστόσο η υπηρεσία του δήμου Σουλίου, προβλέπει πως σύντομα θα αποκατασταθεί η πρόσβαση.

Η θερμοκρασία σήμερα δεν αναμένεται να ξεπεράσει τον 1 βαθμό ενώ για πολλές ώρες θα ειναι αρνητική μέχρι και -4 τις βραδυνές ώρες, οπότε αναμένεται παγετός στο οδικό δίκτυο και απαιτείται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς.

Αύριο Σάββατο το ψύχος θα συνεχίσει με αρνητικές θερμοκρασίες μέχρι και -4, χωρίς να αναμένεται χιονόπτωση, κάτι όμως που θα συμβεί έστω και χαμηλότερη ένταση τα ξημερώματα και το πρωί της Κυριακής όπου και πάλι αναμένεται να υπάρξει χιονόπτωση, με την θερμοκρασία να ανεβαίνει ελαφρώς από το μεσημέρι και μετά και να φτάνει παροδικά μέχρι και τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρχει ενημέρωση

Παραμυθιά:

Πόποβο:

Παραμυθιά, επιδείνωση της κατάστασης. Ωρα 15:30:

Στο βίντεο η κατάσταση που επικρατεί στις 15:00 στο περιφερειακό Αγίου Δονάτου

Αχέροντας:


Σούλι:

Πολύδροσο:

Κρυσταλλοπηγή:

Εγνατία οδός

In this article

Join the Conversation