Τένις | Συνεχίζει την προέλαση και το 2019 η Μιχαέλα

Νεα της χτυπήματα στο SALK Open της Στοκχόλμης

Η Μιχαέλα Λάκη συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της προς τον τίτλο στο δυνατό τουρνουά της Στοκχόλμης SALK Open. Σήμερα, ξεπέρασε με εμφατικό τρόπο και το εμπόδιο της Ιταλίδας Sara Ziodato.

Η Λάκη, μόλις στα 13 της χρόνια, ξεκίνησε τη σεζόν του 2019 από ένα τουρνουά της σειράς Grade 3 U18 της ITF, το SALK Open της Στοκχόλμης στη Σουηδία.

Σήμερα πέτυχε την 6η νίκη της στις 5 τελευταίες ημέρες, αποκλείοντας την Ιταλίδα Sara Ziodato, που είναι 16 ετών, με 6-2, 6-1.

Συνέχισε έτσι την πολύ εντυπωσιακή εβδομάδα της στο indoor τουρνουά της Στοκχόλμης. Μέχρι τώρα έχει χάσει μόνο ένα σετ σε 6 αναμετρήσεις, στον 2ο προκριματικό γύρο. Στα 4 τελευταία παιχνίδια της, έχασε μόνο 15 games.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό είχε μάλιστα αποκλείσει τη Γαλλίδα Olympe Lancelot, που είναι 4 χρόνια μεγαλύτερή της (17) και βρίσκεται στο Νο. 140 της παγκόσμιας κατάταξης U18 της ITF!

Στον 2ο γύρο κέρδισε τη 15χρονη Λευκορωσίδα, Jana Kolodynska, Νο. 213 στην παγκόσμια κατάταξη U18, με 6-3, 6-4, ενώ στον σημερινό προημιτελικό έχασε ξανά μόνο 3 games από την 16χρονη Ziodato, που βρίσκεται στο Νο. 283 της κατάταξης.

Ο επόμενος αγώνας της θα γίνει αύριο, ενάντια στη Γαλλίδα Selena Janicijevic, που διανύει ένα πολύ εντυπωσιακό τουρνουα και ως τώρα έχει αφήσει εκτός και το Νο. 2 του ταμπλό, τη Γερμανίδα Mara Guth. H Janicijevic είναι 16 χρονών και βρίσκεται στο Νο. 208 της παγκόσμιας κατάταξης.

Να σημειωθεί πως η Μιχαέλα συμμετείχε στα πρώτα της τουρνουά στο ITF Circuit το 2018, με μεγάλη επιτυχία. Κατέκτησε όλους τους τίτλους (μονά και διπλά), στο Cosmote Mytilene Junior Cup στη Μυτιλήνη και στο Rhodes Cup Junior στη Ρόδο, δυο τουρνουά τα οποία ανήκουν στην Grade 5 κατηγορία. Αυτή είναι η πρώτη της παρουσία σε ένα τουρνουά της Grade 3 κατηγορίας.

In this article

Join the Conversation