Συνεχίζονται οι προσπάθειες. Τελειώνει το αλάτι. Που εστιάζονται τα προβλήματα

Τι λέει η ΕΛΑΣ και η Πολιτική Προστασία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζονται μετά την πολύ δύσκολη χτεσινή μέρα (δετέ εδώ αναλυτικά πως εξελίχθηκε) ενώ ακόμα σε εξέλιξη είναι το έργο αποκατάστασης της πρόσβασης σε οικίες και σταβλικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία του δήμου Σουλίου. Για τρίτη ημέρα παραμένουν αποκλεισμένες σταβλικές εγκαταστάσεις στην Λαμπανίτσα, ενώ έντονο πρόβλημα υπάρχει και στην παλαιά Εθνική Οδό απο την Πλακωτή και μετά.

Προβλήματα ολισθηρότητας αντιμετωπίζει σχεδόν όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο σε Σαλονίκη, Λαμπανίτσα, Ποποβο, Πετούσι, Σουλιοτοχωρια άλλα και εντός της Παραμυθιάς από το ύψος του πύργου Κούλιας και μετά

Και όλα αυτά οταν με δυσκολία πραγματοποιείται η μεταφορά αλατιού από τις αλυκές Μεσολογγίου, καθώς η ζήτηση απ’ όλη σχεδόν τη χώρα είναι αυξημένη, ενώ υπάρχει και απαγόρευση διέλευσης φορτηγών. Έτσι, αυτή τη στιγμή οι ποσότητες αλατιού που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από τους τόνους που έχουν ρίξει το προηγούμενο διάστημα είναι οριακές για να καλυφτούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο.

Ωστόσο όπως ανέφερε στην paramythia-online,gr, ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Χρήστος Ντρίτσος, τις αμέσως επόμενες ώρες, αναμένονται 2 φορτηγά για να καλύψουν έστω και προσωρινά τις αυξημένες ανάγκες του δήμου Σουλίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, συνεχίζεται να πραγματοποιείται αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες,  κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας Ιωαννίνων (ύψος Πλακωτής Παραμυθιάς έως Βροσίνα).

Ο καιρός δεν φαίνεται να βελτιώνεται αισθητά αφού και σήμερα θα υπάρχουν αρνητικές θερμοκρασίες στην Παραμυθιά και στην ευρύτερη περιοχή που θα φτάσουν μέχρι και -2 για την πόλη και -6 στο Ελευθεροχώρι, ενώ απομακρύνεται η περίπτωση χιονόπτωσης. Οι πολικές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και την Τρίτη, ενώ μικρή περίπτωση για χιονόπτωση υπάρχει για Τετάρτη και για Πέμπτη.

Τελος συνεχίζει να είναι σε ισχύ η οδηγία της πολιτικής προστασίας του δήμου Σουλίου:

“Η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου, με αφορμή την επιδείνωση του καιρού και τις χιονοπτώσεις που είναι σε εξέλιξη,  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων. Οι δημότες και επισκέπτες, εποχούμενοι και πεζοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων και των πεζοδρομίων. Σε κάθε περίπτωση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να έχουν υπόψη τους πως οι οδικές συνθήκες θα επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου. Μεγάλη προσοχή και συμμόρφωση με τις ανακοινώσεις της αστυνομίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων καθώς και με τι οδηγίες της γραμματείας πολιτικής προστασίας Ελλάδος. Για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους, μπορούν να ενημερώνονται από Έκτακτα Δελτία Επιδείνωσης Καιρού”

*Φωτογραφία απο την χτεσινή μέρα

In this article

Join the Conversation