Καχριμάνης: Οι Βρυξελλες ετοιμάζουν το τέλος των παραδοσιακων κτηνοτρόφων

Σχέδιο αφανισμού της κτηνοτροφίας

Ως εθνικό έγκλημα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου την πρόθεση των Βρυξελλών να καταρτίσουν πρόγραμμα το οποίο θα οδηγεί στην έξοδο τους παραδοσιακούς κτηνοτρόφους με αντιστάθμισμα σημαντική αποζημίωση για κάποιο χρονικό διάστημα.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύονται τις τελευταίες ημέρες και σε ελληνικά έντυπα και ήδη προκαλούν έντονες ανησυχίες στον αγροτικό κόσμο.

Οι Κοινοτικοί εκτιμούν ότι οι ενισχύσεις που λαμβάνουν οι Έλληνες αιγοπροβατοτρόφοι επιβαρύνουν σημαντικά τον κοινοτικό προϋπολογισμό!! Στην ουσία όμως προκαλούν δυσκολίες στις γαλακτοκομικές επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού βορρά οι οποίες, απουσία της ελληνικής κτηνοτροφίας, μπορούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη άνεση στην αγορά των γαλακτοκομικών και της φέτας!

«Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αποτελέσει εθνικό έγκλημα» τόνισε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και συμπλήρωσε πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να συμφωνήσει στην υλοποίηση ενός τέτοιου προγράμματος.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι ένα πρόγραμμα για να σταματήσουν οι λαθραίες και παράνομες εισαγωγές γάλακτος και μέτρα για να στηρίξουμε τον κλάδο», υπογράμμισε ο κ. Καχριμάνης και τόνισε ότι η επιδότηση για εγκατάλειψη της αιγοπροβατοτροφίας αποτελεί ισοπέδωση. Ειδικά για περιοχές που παράγουν προϊόντα ΠΟΠ θα σημάνει ολοκληρωτική καταστροφή

In this article

Join the Conversation