Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, από εκπαιδευτικούς της Θεσπρωτίας

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενάντια στο σχέδιο προσλήψεων που φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα για ψήφιση στη Βουλή.

Την Παρασκευή 11 Γενάρη πραγματοποιήθηκε με επιτυχία δυναμική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας, στην Ηγουμενίτσα.

Οι εκπαιδευτικοί στις 11 πμ προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενάντια στο σχέδιο προσλήψεων που φέρνει η κυβέρνηση τη Δευτέρα για ψήφιση στη Βουλή.

Όπως τονίζουν οι εκπαιδευτικοί «το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών. Με το νέο σύστημα καθιερώνονται 3 πυλώνες κριτηρίων. Μοιράζονται ισοβαρώς προϋπηρεσία και «ακαδημαϊκά προσόντα» ενώ μοριοδοτούνται κάποια κοινωνικά.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν ψεύτικες ελπίδες σε παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και σε νέους αποφοίτους, γιατί τελικά οι μόνιμες θέσεις θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες που θα λειτουργήσουν σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας».

Επίσης οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την αστυνομική βία που ασκήθηκε στην κεντρική κινητοποίηση το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προκηρύξει νέα 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι στο Σύνταγμα (Αθήνα). Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας και η ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας προσανατολίζονται στην ναύλωση λεωφορείου ώστε στην κινητοποίηση της Αθήνας να συμμετέχουν μαζικά και εκπαιδευτικοί της περιοχής μας.

In this article

Join the Conversation