Πως σχολίασε ο Μάριος Κάτσης στα social media την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης

"Φεστιβάλ ανορθολογισμού από την αντιπολίτευση στη Βουλή"

Στ. Θεοδωράκης: “Έγκλημα Δανέλλη η υπερψήφιση της κυβέρνησης. Έπρεπε να συνταχθεί με την κομματική γραμμή , ΟΧΙ στην κυβέρνηση ΝΑΙ στη συμφωνία των Πρεσπών!”
Μα αν έπεφτε η κυβέρνηση ποιος θα έφερνε την συμφωνία των Πρεσπών;

Ντ. Μπακογιάννη: ” Δεν ξέρει ο Κυριάκος για την αποστασία του Κων.Μητσοτάκη ήταν αγέννητος, θα σας απαντήσω εγώ που ζούσα”. Ωραία παραδοχή ότι κάποιος που διεκδικεί να γίνει πρωθυπουργός δεν ξέρει πολιτική ιστορία. Λες και τα Ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να τα γνωρίζουμε και να έχουμε κρίση αν δεν τα έχουμε ζήσει (Τι τον νοιάζει τον 17χρονο η δολοφονία Λαμπράκη όπως είχε πει ο κ. Μητσοτάκης).
Η υποψήφια για Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Μπακογιάννη δεν πρέπει να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών όπως επικροτεί η Ε.Ε. για την διεύρυνση στα Βαλκάνια ή θα συντάσσεται με τις γεωπολιτικές επιδιώξεις τρίτων χωρών; (Τουρκία-Ρωσία). Και τα 2 δεν γίνονται.

Ε. Βενιζέλος: ” Κυβέρνηση ρεταλιών χωρίς νομιμοποίηση” . Μάλιστα. Η σωστά νομιμοποιημένη κυβέρνηση είναι αυτή που απολύονται πρωθυπουργοί στο αεροπλάνο και αντικαθίστανται από διορισμένους τραπεζίτες, βάζει 65δις μέτρα και κάνει ρυθμιστή και συμμετέχοντες το ΛΑΟΣ με Άδωνη, Βορίδη, και … Ανατολάκη και όχι αυτή που κέρδισε 3 εκλογές σερί. Όσο για τη συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχει βίντεο για το τί έλεγε ο κ. Βενιζέλος στον ΟΗΕ το 2014 ως ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρος του Σαμαρά. Αλλά αυτά όταν έρθει η συμφωνία.

Όσοι ψηφίσουν σήμερα να πέσει η κυβέρνηση, να δούμε πως θα δικαιολογηθούν όταν θα ψηφίζουν τα νομοσχέδια της, όπως κάνουν από τον Αύγουστο και μετά που βγήκαμε από τα μνημόνια. Έρχονται θετικά μέτρα ανακούφισης στη Βουλή (αύξηση μισθού, επίδομα ενοικίου, 120δόσεις, προστασία πρώτης κατοικίας, έξοδος στις αγορές κλπ κλπ).
Κυβέρνηση “ρεταλιών” που πρέπει να πέσει και θα περνάει νομοσχέδια με πάνω από 200 βουλευτές πρώτη φορά στα χρονικά.

Τους αφήνουμε στα αδιέξοδά τους και συνεχίζουμε…

In this article

Join the Conversation