Το κέντρο υγείας Παραμυθιάς ζητάει γιατρούς και να σταματήσουν οι μετακινήσεις προς άλλα Κ.Υ.

"Έχει διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς λόγω ρεπό και αδειών, μπορεί να μείνουν ακάλυπτες βάρδιες" αναφέρει ο συντονιστής του Κ.Υ.

Με έγγραφο το κέντρο υγείας Παραμυθιάς προς την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, ζητάει την προκήρυξη 7 θέσεων γιατρών για την κάλυψη οργανικών θέσεων.

Όπως αναφέρει ο συντονιστής του Κ.Υ Παραμυθιάς Γεώργιος Λύγκας, έχει διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθώς λόγω ρεπό και αδειών, μπορεί να μείνουν ακάλυπτες βάρδιες.

Πιο συγκεκριμένα ο συντονιστής του Κ.Υ Παραμυθιάς ζητάει να προκηρυχτούν οι εξής:
– 2 θέσεις ιατρών γενικής ιατρικής
– 1 θέση καρδιολόγου
– 1 θέση μικροβιολόγου
– 1 θέση ακτινολόγου
– 1 θέση ορθοπεδικής
– 1 θέση οδοντιάτρου

Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο καθώς ανά διαστήματα προκύπτουν μετακινήσεις ιατρών από το Κ.Υ. Παραμυθιάς προς άλλα Κ.Υ με αποτέλεσμα να υπάρχουν κίνδυνοι για ορφανές βάρδιες με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Σχετικά έγγραφα για μετακινήσεις γιατρών μόνο το τελευταίο διάστημα, έχουν αποσταλεί στο Κ.Υ Παραμυθιάς, στις 12 Δεκεμβρίου, στις 4 Ιανουαρίου, στις 7 Ιανουαρίου.

Χαρακτηριστική περίπτωση το “εντέλλεσθε” της 6ης ΥΠΕ προς το το Κ.Υ Παραμυθιάς που την μετακίνηση του συντονιστή της υπηρεσίας προς το Κ.Υ Πάργας, αν και εκτός από συντονιστής του Κ.Υ είναι και αιρετός στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου εμπίπτοντας στην απαγόρευση μετακινήσεων, μεταθέσεων και αποσπάσεων.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στις ορφανές βάρδιες που υπάρχουν στην κάλυψη των ασθενοφόρων, δημιουργώντας εκρηκτική κατάσταση στην λειτουργιά του Κ.Υ και του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπάρχουν σοβαρά περιστατικά τα οποία καλύπτονται από βάρδιες της Ηγουμενιτσας με την δεδομένη καθυστέρηση που υπάρχει στην ανταπόκριση.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!