Γώγος: «Αναπτυξιακό έργο πνοής οι παρεμβάσεις στην περιοχή του Αχέροντα»

Για το ιδιοκτησιακό ζήτημα για τον Δήμο Σουλίου, ζήτησε ρητές διαβεβαιώσεις –τις οποίες και έλαβε- πως δεν θα ζημιωθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις της περιοχής.

Στην ημερίδα της παρουσίασης του «Προγράμματος Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα» παραβρέθηκε χθες, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου κ. Νίκος Γώγος.

Στο πλαίσιο της ημερίδας ο κ. Γώγος συμμετείχε ενεργά πραγματοποιώντας παρέμβαση, καθώς το πρόγραμμα αφορά άμεσα τον Δήμο Σουλίου και τις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

Όπως τόνισε: «Θα πρέπει να σταματήσει η διάδοση των προκαταλήψεων και των εσφαλμένων εντυπώσεων αναφορικά με το έργο και την εταιρία σχεδιασμού του προγράμματος». Και συμπλήρωσε πως: «Η ΜΟΔ ή αλλιώς Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων δεν είναι μια ιδιωτική κερδοσκοπική επιχείρηση, αλλά μία ανώνυμη μη κερδοσκοπική εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπό την εποπτεία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, η οποία ιδρύθηκε με κοινή απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Βασικός στρατηγικός στόχος του προγράμματος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος, πλαίσιο που αντανακλά τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού του κ. Γώγου.

Μιλώντας για παραμέτρους του έργου ο Νίκος Γώγος επέμεινε στο ιδιοκτησιακό ζήτημα για τον Δήμο Σουλίου και ζήτησε ρητές διαβεβαιώσεις – τις οποίες και έλαβε- πως δεν θα ζημιωθούν οι υπάρχουσες επιχειρήσεις της περιοχής. Ακόμη ζήτησε διευκρινήσεις αναφορικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό, το ενδεχόμενο απαλλοτριώσεων και το πως οι υπάρχουσες τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής θα αποτελέσουν κομμάτι του αναπτυξιακού αυτού έργου, χωρίς να υπάρξουν επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στους επαγγελματίες και φυσικά του κατοίκους της περιοχής.

Ενώ, στη συνέχεια επεσήμανε πως θα πρέπει να διασφαλιστεί, πάση θυσία, επίτευξη των 4 βασικών στόχων του προγράμματος δηλαδή:

• η ανάδειξη και προστασία φυσικού περιβάλλοντος
• η ανάδειξη και προστασία πολιτιστικού αποθέματος
• η ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας και
• η στήριξη της παραγωγής τοπικών προϊόντων και σύνδεσή τους με την τουριστική δραστηριότητα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γώγος δέχθηκε τα εύσημα των εισηγητών οι οποίοι, αφού τον συνεχάρησαν για την παρέμβασή του, καυτηρίασαν το γεγονός πως άλλοι υποψήφιοι διεκδικητές θέσεων στην Αυτοδιοίκηση έδωσαν το «παρών» κάνοντας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «πασαρέλα» και όχι για την ουσία του πράγματος.

Γραφείο Τύπου

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!