Μπραΐμη για τις ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον Αχέροντα: «Δικαιωθήκαμε εκ του αποτελέσματος»

«Η αρχή έγινε … εναποτίθεται στις συνεχείς προσπάθειες όλων η πραγματοποίηση»

Η πρωτοβουλία, η επιμονή, η προσήλωση στο στόχο, η δυναμική και η αγάπη μας για τον τόπο, απέδωσαν καρπούς.

Έτσι στην Γλυκή, την Παρασκευή 25/1, σε μια πετυχημένη κατά γενική ομολογία ημερίδα, παρουσιάστηκε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα.

Σημεία κλειδιά για το Πρόγραμμα αποτελούν δράσεις για τους επισκέπτες όπως, η «Κάθοδος στον Άδη» μέσω εικονικής πραγματικότητας, η προσβασιμότητα ατόμων με κινητικά προβλήματα, η αναβάθμιση της εικόνας των υποδομών της περιοχής, η ανάπτυξη τοπικής γαστρονομίας στηριγμένη στην τοπική παράδοση και σε τοπικά προϊόντα, και δράσεις όπως η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και μονοπατιών, η ανάδειξη ιστορικών μνημείων, η αντιπλημμυρική προστασία, αλλά και η δημιουργία συνεργατικού σχήματος των τοπικών επιχειρήσεων. 

Παρόντες στην ημερίδα ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι Δήμοι Σουλίου και Πάργας η Περιφέρεια Ηπείρου, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα, Καλαμά και Κέρκυρας, η Ήπειρος ΑΑΕ ΟΤΑ και η ΕΤΑΝΑΜ ΑΑΕ ΟΤΑ. Καθοριστική η συμβολή της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) ΑΕ, που χωρίς αυτή δεν θα ήταν δυνατή οργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος.

Η αρχή έγινε …εναποτίθεται στις συνεχείς προσπάθειες όλων η πραγματοποίηση!

In this article

Join the Conversation