Άκρως προσβλητική αναφορά Ριζόπουλου στις γυναίκες υποψήφιες του Καχριμάνη | Βίντεο

«Όπως μου είπε ένας ιστορικός παίχτης της αυτοδιοίκησης, μην ανησυχείς για τις γυναίκες, θα μαζέψουμε 10-15 στο τέλος, θα τις δώσουμε από ένα εκατοστάρικο... έτσι κάνει ο Καχριμάνης…»

Το βάλαμε να το ακούσουμε ξανα και ξανά καθώς δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Και όμως ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, Σπύρος Ριζόπουλος, το είπε. Μπορεί να το έκανε με έντεχνο τρόπο, άλλα το είπε.

“Όπως μου είπε ένας ιστορικός παίχτης της αυτοδιοίκησης, μην ανησυχείς για τις γυναίκες, θα μαζέψουμε 10-15 στο τέλος, θα τις δώσουμε από ένα εκατοστάρικο, έτσι κάνει ο Καχριμάνης…”  και μείναμε με το στόμα ανοιχτό.

Και το είπε έχοντας δίπλα του 7 γυναίκες υποψήφιες, οι οποίες φανταζόμαστε πως βρέθηκαν σε πολύ αμήχανη στιγμή

Η αναφορά αυτή του Ριζοπουλου, αν και μετέφερε λόγια άλλου, προφανώς την υιοθετεί καθώς την είπε δημοσία και μάλιστα σε προγραμματισμένη παρουσίαση υποψηφίων ενώ όπως μας έχει αποδείξει ο ίδιος ο υποψήφιος περιφερειάρχης, αυτά που λέει είναι πάντα προγραμματισμένα και οχι εκ παραδρομής.

Η αναφορά αυτή εχει προκαλέσει σάλο, καθώς όπως ενημερώνεστε, φεμινιστικές οργανώσεις αναμένονται να παρέμβουν στην υπόθεση, ενώ οι γυναίκες υποψήφιες του Καχριμάνη ετοιμάζουν δυναμικές απαντήσεις.

Χαρακτηριστικό  είναι το σχόλιο της Αναστασίας Τάσιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που μεταξύ άλλων σημειώνει πως “δεν πήρα κατοστάρικα για να συμμετάσχω στον συνδυασμό του Καχριμάνη. Δεν με αγγίζουν τέτοια υπονοούμενα τα οποία άλλωστε αφορούν το σύνολο των γυναικών. Χρόνια αγωνίστηκε η ανθρωπότητα για να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων, να αναγνωριστεί η προσφορά της γυναίκας ως μία διαρκής, διαχρονική και οικουμενική παρακαταθήκη αξιών. Πιστεύω πως οι δηλώσεις του αυτές συνιστούν ευρύτερο κοινωνικό ζήτημα, μείζονος πολιτιστικού ενδιαφέροντος και γι’ αυτό νομίζω πώς πρέπει να προβληματιστούν τα πολιτιστικά σωματεία, για να μάθει, επιτέλους, ο κ. Ριζόπουλος πως η τιμή κάθε γυναίκας ούτε τιμάται και -περισσότερο- ούτε αγοράζεται”

Η Αντιγόνη Φίλη, ανέφερε:  “Με αφορμή απαξιωτικά σχόλια φερόμενου υποψηφίου εναντίον των υποψηφίων γυναικών του Καχριμάνη ένα έχω μόνο να πω. Προσβάλει στο πρόσωπό μας όλες τις αγωνιζόμενες αξιοπρεπείς γυναίκες που έχουμε κριθεί στο στίβο της οικογενειακής, επαγγελματικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Λυπάμαι ιδιαίτερα για τα προσβλητικά και σεξιστικά σχόλια. Όλοι θα κριθούμε όμως σύντομα από τον ηπειρωτικό λαό.”

Δείτε την επίμαχη αναφορά στο βίντεο που ακολουθεί στο 3ο λεπτό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε την αντίδραση των υποψήφιων γυναικών του Καχριμάνη άλλα ελπίζουμε και των  υποψήφιων γυναικών του Ριζοπουλου καθώς το θέμα είναι γενικότερα κοινωνικό και όχι άπλα πολιτικό.

In this article

Join the Conversation