Γώγος: «Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα» | Φωτογραφίες

Απο την εκδήλωση κοπής της πίτας του ΦΟΠ

Σε εορταστικό κλίμα και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σάββατο 26 Ιανουαρίου, η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς», στο κέντρο «Μέγαρο».

Ο Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Νίκος Γώγος, στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε, αφού ευχαρίστησε το Δ.Σ. και όλα μέλη του Ομίλου, όλους όσοι συνέβαλαν στη φετινή διοργάνωση της εκδήλωσης, αλλά και τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους, δήλωσε πως: «Πρωταρχικός στόχος του Ομίλου μας είναι η εξοικείωση των συμπολιτών μας σε θέματα πολιτισμού τρόπου διαβίωσης, τρόπου ζωής. Αυτά τα 4 πολύ δύσκολα χρόνια αποδείξαμε, ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

Υπογραμμίζοντας την σπουδαιότητα του ρόλου του πολιτισμού σε κάθε έκφανση του δημόσιου βίου, επεσήμανε: «Για να διατηρήσουμε την παράδοσή μας και να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη της περιοχής, χρειαζόμαστε ανθρώπους κοινωνικά υγιείς, ανθρώπους που βρίσκουν διεξόδους στην κοινωνία που ζουν. Όμως για να έχουν διέξοδο, και συγχρόνως να έχουμε αποτελέσματα, πρέπει να υπάρχει πολιτισμός σε όλες τις μορφές του».

Στη συνέχεια κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Ομίλου για τα τελευταία 4 χρόνια σημείωσε πως: «Σήμερα 4 χρόνια μετά είμαστε περήφανοι. Είμαστε περήφανοι γιατί οι σκοποί μας υλοποιήθηκαν και συνεχίζουμε και τώρα να τους εμπλουτίζουμε σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που προσδοκούσαμε. Μεριμνούμε ώστε η Φιλαρμονική, το Ωδείο, τα τμήματα Χορευτικών, η Ρομποτική, τα Εικαστικά, η Ζωγραφική και το Σκάκι να έχουν πρωτίστως πολιτιστικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Σιγά – σιγά προσπαθούμε η πόλη μας να αποκτήσει μουσική παιδεία και κουλτούρα».

Κλείνοντας, ο κ. Γώγος, ευχαρίστησε δημόσια τους κατοίκους της Παραμυθιάς για την θέρμη με την οποίοι έχουν «αγκαλιάσει» και στηρίζουν τις δράσεις του Ομίλου, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς όλες τις νέες και τους νέους, της ευρύτερης περιοχής, να συμμετάσχουν ενεργά στις δραστηριότητες του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Παραμυθιάς.

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, η Αντιπεριφερειάρχης κα Αντιγόνη Φίλη, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κάτσιος Νικόλαος και πλήθους κόσμου.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν η Φιλαρμονική και χορευτικά τμήματα του Φ.Ο.Π, ενώ το μουσικό πρόγραμμα επιμελήθηκαν ο Δημήτρης Υφαντής με την ορχήστρα του.

Γραφείο Τύπου

 

In this article

Join the Conversation