Πάσχος: “H Θεσπρωτία στρατηγικό εργαλείο για την επιχειρηματική συνεργασία Ελλάδας Ιταλίας”

Στην Γενική Συνέλευση του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πασχος.

H ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ Ελληνικών και Ιταλικών επιχειρήσεων μεσώ της προώθησης των εμπορικών και οικονομικών συναλλαγών, καθώς και η διοργάνωση επιχειρηματικών ταξιδιών και συναντήσεων, βρίσκονται στο επίκεντρο της δραστηριότητας για τη φετινή χρονιά του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που την Παρασκευή πραγματοποίησε την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μελών, παρουσία μεταξύ άλλων του προέδρου του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υποψήφιου βουλευτή Θεσπρωτίας του Κινήματος Αλλαγής Αλέξανδρου Πάσχου.

Την γενική συνέλευση απασχόλησε η έκθεση δραστηριοτήτων και ισολογισμού του 2018, η έκθεση των ελεγκτών καθώς και η δραστηριότητα και ο προϋπολογισμός του 2019

Ακολούθησε η καθιερωμένη δεξίωση παρουσία μεταξύ άλλων του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης Κατερίνας Νοτοπούλου, της Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του πρ. υφιπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πασχος μεταξύ άλλων δήλωσε:

“Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και η Εγνατία οδός είναι στρατηγικά εργαλεία για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τους φίλους και γείτονες Ιταλούς επιχειρηματίες. Η διασύνδεση των ιταλικών επιχειρήσεων στην ελληνική αγορά, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο λιμάνι και την Εγνατία ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως με βάση τα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, το 2018 η Ιταλία ήταν ο καλύτερος οικονομικός εταίρος της Ελλάδος, είναι ο καλύτερος μας πελάτης στην εξαγωγή των ελληνικών προϊόντων και ο δεύτερος καλύτερος προμηθευτής της χώρας μας. Η αύξηση των εξαγωγών στην Ιταλία αγγίζουν το 9% και σκοπός του πλάνου του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης είναι σύντομα το νούμερο αυτό να γίνει διψήφιο και να αυξηθεί. Το Ελληνοϊταλικό επιμελητήριο αποτελεί από τους πιο αξιόπιστους συνεργάτες των ιταλικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά”

 

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!