Το θρυλικό American History X από την ΚΝΕ Παραμυθιάς στο θέατρο Καρκαμίσι

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 19:00

Ένα κινηματογραφικό έργο που μοιάζει δραματικά επίκαιρο ακόμα και σήμερα, ακριβώς γιατί δεν κάναμε τίποτα για να αλλάξει αυτό. Όπως ο Derek Vinyard πλήρωσε το τίμημα των ναζιστικών αντιλήψεών του -ακόμα κι αφού τις αποκήρυξε- έτσι κι ο κόσμος μας κινδυνεύει σήμερα να επαναλάβει τα ίδια λάθη.

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο θέατρο Καρκαμίσι, η ΚΝΕ Παραμυθιάς παρουσιάσει το θρυλικό American History X .

Τα Μαθήματα Αμερικανικής Ιστορίας (πρωτότυπος τίτλος: American History X) είναι αμερικανική δραματική ταινία του 1998 σε σκηνοθεσία Tony Kaye και σενάριο γραμμένο από τον David McKenna.

Πρωταγωνιστούν οι Έντουαρντ Νόρτον και Edward Furlong, και από κοινού οι Fairuza Μπαλκ, Stacy Keach, Elliott Gould, Avery Brooks, Ethan Suplee και Beverly D’Angelo.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 30 Οκτωβρίου 1998 και διανεμήθηκε από την New Line Cinema.

Η ταινία αφηγείται την ιστορία των δύο αδελφών από το Βένις (Λος Άντζελες) που συμμετέχουν στο νεοναζιστικό κίνημα. Ο μεγαλύτερος αδελφός κάνει τρία χρόνια στη φυλακή για εθελοντική ανθρωποκτονία, αλλάζει τις πεποιθήσεις του και προσπαθεί να αποτρέψει τον αδελφό του να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι.

Η ταινία είναι στο στυλ της μη γραμμικής αφήγησης. Απέφερε συνολικά πάνω από $ 23 εκατομμύρια στο διεθνές box office. Οι κριτικοί επαίνεσαν ως επί το πλείστον την ταινία και την ερμηνεία του Νόρτον, η οποία του χάρισε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού. Τον Σεπτέμβριο του 2008, το περιοδικό Empire την ονόμασε την 311η καλύτερη ταινία όλων των εποχών.

In this article

Join the Conversation