Η Σταυρούλα Μπραΐμη στον ΑΡΤtv και την εκπομπή «Ελεύθερα» | ΒΙΝΤΕΟ

Τι είπε μεταξύ άλλων για την υποψηφιότητα της, τους υποψήφιους δημάρχους, το ΚΙΝ.ΑΛ, το ΒΙΟΠΑΘΕ, το ιστορικό κέντρο, το αποχετευτικό, τον Αχέροντα, το οικοτροφείο και τον Μητροπολίτη.

Στον ΑΡΤtv και την εκπομπή «Ελεύθερα» του δημοσιογράφου Βαγγέλη Μάστορα, βρέθηκε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραΐμη.

Μεταξύ άλλων ο Σταυρούλα Μπραΐμη, ανέφερε:

Για την υποψηφιότητά της ως περιφερειακή σύμβουλος με τον Αλέξανδρο Καχριμάνη: Η πολιτική πορεία του καθενός υπάρχει και στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν κομματικές αγκυλώσεις και στεγανά. Με τον Καχριμάνη ανήκουμε σε άλλους πολιτικούς χώρους άλλα αυτο δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην συνεργασία μας. Δεν υπολόγισα στην απόφαση μου το αν θα μπορούσα να εκλεγώ ως δήμαρχος. Δεν διαπραγματεύτικα καμιά θέση με τον Καχριμάνη για την επόμενη ήμερα των εκλογών. Ο περιφερειάρχης θα αποφασίσει μόνος του.

Για την εκλογή της ως δήμαρχος με το ΠΑΣΟΚ και για τις συζητήσεις με το ΚΙΝ.ΑΛ για υποψήφια βουλευτής: H υποψηφιότητα μου ως δήμαρχος το 2010 προέκυψε με εσωκομματική διαδικασία με μεγάλη συμμετοχή άλλα υπήρχε γενικότερη αποδοχή στην εκλογή ως δήμαρχος. Υπήρχαν συζητήσεις με το ΚΙΝ.ΑΛ για υποψήφια βουλευτής. Το ΚΙΝ.ΑΛ έχει ένα εξαιρετικό ψηφοδέλτιο. Η πολιτική πορεία του καθενός έχει δείξει για το ποιος κρατάει σταθερές θέσεις στα πολιτικά. Θα πρέπει στο τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ να δεχτούν τις προσωπικές μου επιλογές. Παραμένω στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Για την θητεία της ως δήμαρχος. Αφήνω έναν νοικοκυρεμενο δήμο. Δεν χρωστάμε σε κανέναν. Αρκετά έργα έχουν ενταχθεί σε προγράμματα.

Για την απλή αναλογική: Είναι ένα άκρως δημοκρατικό σύστημα άλλα έχω επιφυλάξεις για το πως θα λειτουργήσει. Στην πράξη θα φανεί πως θα δουλέψει. Υπάρχουν και οι “κολλημένοι” και εδώ θα φανούν ποιοι είναι πολιτικά όντα.

Για τις παραιτήσεις συμβούλων της παράταξής της: Υπήρξαν παραιτήσεις και στη πρώτη θητεία άλλα ο δήμος λειτούργησε. Υπήρχαν τριγμοί. Το που μπορεί να φτάσει η λογική ή ο παραλογισμός του καθενός δεν μπορώ να το ξέρω. Καμία ανεξαρτητοποίηση δεν με έπεισε πως ήταν για θέματα αρχής.

Για το ΒΙΟΠΑΘΕ και το εμπορευματικό κέντρο: Το βιοτεχνικό πάρκο είναι ένα σημαντικό πρόβλημα. Δεν έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούσαμε. Υπήρξε πρόβλημα στην επιτροπή αξιολόγησης στην ταυτοποίηση του οικονομικού με το φυσικό αντικείμενο. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την στασιμότητα φέρει και το υπουργείο ανάπτυξης γιατί δεν έδινε σαφείς κατευθύνσεις

Για το ιστορικό κέντρο Παραμυθιάς: Δεν προχώρησε γιατί οι μελέτες που έγιναν δεν ήταν αυτές που επιθυμούσε το υπουργείο. Ταυτόχρονα δεν υπήρχαν και χρηματοδοτήσεις. Υπάρχει στασιμότητα.

Για το αποχετευτικό Παραμυθιάς: Δεν θα ολοκληρωθεί εντος της θητεία μου. Έκτος από το κομμάτι του αποχετευτικού που εξελίσσεται και του βιολογικού που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, υπάρχει και το κομμάτι το συνδέσεων. Επιβάλλεται να γίνει και επέκταση καθώς διαπιστώθηκε πως υπάρχουν κομμάτια που δεν συμπεριλαμβάνοταν στην αρχική μελέτη.

Για τον Αχέροντα: Όταν έγινε προσπάθεια για την οριοθέτηση δεν λήφθηκε υπόψιν πως υπήρχε εκεί ένα χωρίο. Η ημερίδα ήταν ότι καλύτερο έχει παρουσιαστεί για όλο το μήκος του ποταμού. Έχει επιμέρους έργα και μελέτες που μπορούν να υλοποιηθούν. Γίνονται ακόμα ασύδοτες δραστηριότητες στο ποτάμι εξαιτίας του θεσμικού πλαισίου.

Για τα Σουλιοτωχώρια: Έγινε δημοπρασία της οικίας Μπούση. Πήραμε τα χρήματα για τον δρόμο Αγία Κυριακή – Κουκλιοι.

Για το οικοτροφείο Παραμυθιάς: Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, το κτήριο δεν ανήκει στην Μητρόπολη. Όντως δεν υπήρχε γραπτό αίτημα μας στην μητρόπολη για την χρήση του κτηρίου, γιατί θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο το ιδιοκτησιακό καθεστώς και γιατί θα πρέπει να υπάρχει μια έτοιμη μελέτη. Ίσως ασχοληθήκαμε με άλλα θέματα όπως το σχολείο Bvlgari γιατί ήταν πιο σημαντικό.

Για τον Μητροπολίτη: Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θα μπορέσει να ασκήσει καλύτερα τα καθήκοντά του. Είναι ιδιαίτερα σεβαστός άνθρωπος. Είναι ικανός να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Για τους υποψήφιους δημάρχους: Θα κρίνω τους υποψηφίους δημάρχους στην προεκλογική περίοδο όπως με κρίνουν και αυτοί. Αν χρειαστεί να πάρω θέση υπέρ κάποιου και αν μου ζητηθεί να το κάνω, θα το κάνω.

In this article

Join the Conversation