Με την ΘΕΑΤΟ συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κουτσής

Στο επίκεντρο μεταξύ άλλων τα προβλήματα του Θεάτρου Καρκαμίσι

Την Πέμπτη 14 Φλεβάρη η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κουτσή επισκέφτηκε και μίλησε με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ΘεαΤο» στο θέατρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Κατά τους χειμερινούς μήνες η θέρμανση της αίθουσας είναι από πλημμελής μέχρι ανύπαρκτη, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός απαξιώνεται και κομμάτια της ψευδοροφής σε παρασκήνια και είσοδο έχουν υποχωρήσει λόγω έντονης υγρασίας.

Τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέθεσαν τις βασικές θέσεις του ψηφοδελτίου για την τέχνη και εξήραν την σπουδαία προσπάθεια που γίνεται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, από τις αξιόλογες θεατρικές ομάδες της περιοχής.

Επίσης δεσμεύτηκαν ότι είτε από τη θέση της δημοτικής αρχής είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης θα αγωνιστούν ώστε να στηριχτούν οι προσπάθειες των ερασιτεχνικών θεατρικών και γενικότερα πολιτιστικών ομάδων και φορέων στην περιοχή, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που θέλουν την τέχνη ως ένα ακριβό χόμπι για λίγους.

Στη λογική αυτή είναι άμεση η ανάγκη αποκατάστασης όλων των ζημιών στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθώς και η εξασφάλιση της θέρμανσης και του κλιματισμού της, μιας που αποτελεί τον μόνο σύγχρονο χώρο παρουσίασης θεατρικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας στην περιοχή μας.

Στις επόμενες μέρες η Λαϊκή Συσπείρωση θα συναντηθεί και με άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς και ομάδες.

In this article

Join the Conversation