Μπραΐμη για την απελευθέρωση της Παραμυθιάς | Ημέρα ορόσημο, εξασφαλίστηκαν τα ύψιστα αγαθά, της ελευθερίας & της ανεξαρτησίας

Η Παραμυθιά, πόλη με μνήμες και οράματα τιμά, διδάσκεται και προχωράει θέλοντας να ενσωματώσει την ιστορικότητα της πόλης σε μια αναπτυξιακή πορεία μ’ ένα τρόπο δυναμικό, διορατικό

23 Φεβρουαρίου, η Παραμυθιά και η ευρύτερη περιοχή γιορτάζει και τιμά την απελευθέρωση της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωση της στον κορμό του Ελληνικού Κράτους.

Η ημέρα αυτή, αποτελεί ορόσημο για την πόλη μας, την ιστορική και μαρτυρική Παραμυθιά. Με την απελευθέρωσή της, από τον Οθωμανικό ζυγό εξασφαλίστηκαν τα ύψιστα αγαθά, αυτά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας.

Η Παραμυθιά, πόλη με μνήμες και οράματα τιμά, διδάσκεται και προχωράει θέλοντας να ενσωματώσει την ιστορικότητα της πόλης σε μια αναπτυξιακή πορεία μ’ ένα τρόπο δυναμικό, διορατικό διαμορφώνοντας σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης ακόμη και σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Για όλους εμάς, αυτές τις μέρες, μας δίνεται η ευκαιρία να θυμηθούμε και να αξιολογήσουμε το μέλλον της περιοχής μας, των ανθρώπων της, των νέων γενιών οι οποίες θα πρέπει να συνεχίσουν την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας.

Η Δήμαρχος Σουλίου
Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση

In this article

Join the Conversation