Με τον διοικητή και αστυνομικούς της Παραμυθιάς συναντήθηκε ο υπ. δήμαρχος Ηλίας Κούτσης

Στο επίκεντρο, θεματα πολιτικής προστασίας, καθημερινότητας και ζητήματα ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελούμενο από τον υποψήφιο Δήμαρχο Ηλία Κουτσή και τους Σωτήρη Σπύρου και Νίκο Μπρέστα συναντήθηκε το πρωί της Πέμπτης με τον διοικητή και τους αστυνομικούς υπαλλήλους του τμήματος Παραμυθιάς.

Οι εκπρόσωποι του ψηφοδελτίου τόνισαν μεταξύ άλλων πως «ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ δεν ταυτίζουμε σε καμία περίπτωση τους εργαζόμενους στα σώματα ασφαλείας με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς που υπηρετούν. Η θέση μας για την αποστολή της Αστυνομίας είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος και όχι του λαϊκού κινήματος. Στη συντριπτική πλειοψηφία οι άνθρωποι που υπηρετείτε στα σώματα ασφαλείας είστε παιδιά φτωχών και μικρομεσαίων οικογενειών που εργάζεστε σε δύσκολες συνθήκες. Όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έτσι οι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες έχετε κάθε δικαίωμα να οργανώνεστε και να διεκδικείτε τα δικαιώματά σας μέσα από τις συνδικαλιστικές σας ενώσεις. Γι αυτό στηρίζουμε σταθερά τα δίκαια αιτήματά σας, μισθολογικά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά. Σε ότι αφορά την περιοχή μας πολύ σημαντικός είναι ο ρόλος σας στον σχεδιασμό και υλοποίηση των δράσεων της Πολιτικής Προστασίας, έναν τομέα στον οποίο δίνουμε ιδιαίτερα σημασία. Να σημειώσουμε δε, ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές των τελευταίων ετών έχουν υποβαθμίσει τον τομέα αυτό ακολουθώντας όλες τις «επιταγές» της ΕΕ και επικαλούμενες τις περικοπές κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της παράταξης συζήτησαν και άκουσαν με προσοχή τις σκέψεις του διοικητή και των αστυνομικών υπαλλήλων σχετικά με τον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με θέματα της καθημερινότητας (π.χ κυκλοφοριακό και παρκάρισμα στις ώρες αιχμής στην πόλη της Παραμυθιάς) αλλά και τα ζητήματα ελλείψεων υλικοτεχνικής υποδομής.

In this article

Join the Conversation