Γ΄ φάση λιμένα, επιχειρηματικό πάρκο και χερσαία ζώνη στο επικεντρο της συναντησης Κουρουμπλή – Νταή

Στα πλαισια περιοδίας του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Ηπειρο

Τον Βουλευτή Β’ Αθήνας,  πρ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και υποψήφιο Ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος επισκέφθηκε το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, υποδέχθηκε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΗΓ. κ. Ανδρέας Νταής.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν επίσης ο Διοικητής της 3ης ΠΕΔΙΛΣ Ηπείρου και Ιονίων Νήσων κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Αντώνης Μάζης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Σπυρίδων Τζάφος και ο Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Παύλος Παπαρούνας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας και κατά τη διάρκεια αυτής συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δράσεις που υλοποιεί την τρέχουσα περίοδο ο Οργανισμός Λιμένος.

Ακολούθησε ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα του Λιμένα, καθώς και την πορεία σημαντικών έργων τα οποία έχουν δρομολογηθεί ή και υλοποιούνται, όπως ο Τερματικός Σταθμός 3 ο οποίος δημοπρατήθηκε πρόσφατα, η Γ΄ Φάση του Λιμένα που προχωρά με γοργούς ρυθμούς, οι εργασίες ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης και οι ενέργειες για την αδειοδότηση της Μαρίνας Ηγουμενίτσας. Ακολούθησε συζήτηση για το θέμα της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας, ο κ. Νταής ενημέρωσε αναλυτικά για τα ζητήματα – εκκρεμότητες που αφορούν στο θέμα. Σχετικά με το

Επιχειρηματικό Πάρκο (Εμπορευματικό Κέντρο) Ηγουμενίτσας, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις και η πορεία του έργου, ενός στρατηγικού έργου που θα εξυπηρετήσει τις εμπορευματικές ροές από και προς τις περιοχές της Αδριατικής που ο λιμένας συνδέει, άλλα και θα ενισχύσει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εκάστοτε Θαλασσίου Διαδρόμου που είτε ξεκινά ή διέρχεται από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όπως τόνισε ο κ. Νταής, είναι ένα Ευρωπαϊκό Λιμάνι με στρατηγική θέση στις Βαλκανικές χώρες και την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής, αποτελεί κόμβο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΤΕΝ-Τ) μέσω του Διαδρόμου Ανατολικής Μεσογείου. Οι ευκαιρίες πολλές και οι δυνατότητες του Λιμένα αντίστοιχα ισχυρές.

Τέλος, ο κ. Νταής ευχήθηκε στον κ. Κουρουμπλή κάθε επιτυχία στην υποψηφιότητά του ως Ευρωβουλευτή και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Ελληνικοί Λιμένες είναι και Ευρωπαϊκοί, ως τέτοιοι θα πρέπει να λογίζονται. Ο λόγος της Ελλάδας στον τομέα των μεταφορών και δη της Ναυτιλίας θα πρέπει να είναι ισχυρός, η στρατηγική της θέση στο σταυροδρόμι Δύσης – Ανατολής το επιβάλλει.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!