Μπέζας | «Ουραγός η Ελλάδα στον τομέα Τάξης και Ασφάλειας μεταξύ των 24 κρατών μελών της Ε.Ε.»

«Στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών υποβαθμίστηκε τραγικά»

Με αφορμή τον ετήσιο χορό της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, o πρ. Υφυπουργούς Αντώνης Μπέζας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση :

Είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα της μη κυβερνητικής Οργάνωσης «World Justice Project», η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση στον τομέα της «Τάξης και Ασφάλειας» μεταξύ των 24 κρατών μελών της ΕΕ!

Παρά τις φιλότιμες και «ηρωικές», σε πολλές περιπτώσεις, προσπάθειες του αστυνομικού προσωπικού, η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει μια αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε.

Στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών υποβαθμίστηκε τραγικά!

Θυμηθείτε μερικά από τα «πεπραγμένα τους»:
-Μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων, με το νόμο Παρασκευόπουλου, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει.
-Προστασία και κάλυψη των επιθέσεων «συλλογικοτήτων», όπως ο Ρουβίκωνας, στα Πανεπιστήμια, τις πρεσβείες και άλλους στόχους.
-Καρατομήσεις αστυνομικών, όχι γιατί δεν είναι υπηρεσιακά επαρκείς αλλά γιατί δεν «τσάκισαν στο ξύλο» διαδηλωτές για τη Μακεδονία.
-Στρατιές αστυνομικών για τη φύλαξη κυβερνητικών, κομματικών στελεχών και βουλευτών, αντί να ενισχυθούν οι περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα και οι παραμεθόριες περιοχές όπως η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.

Η εικόνα αυτή πρέπει να αναστραφεί. Η τάξη και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις ελευθερίας και δημοκρατίας, και σαν τέτοιες θα αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!

ΥΓ. Ένας ακόμη “ήρωας”, ο πυροσβέστης Δημήτρης Τσαλής στη Θεσσαλονίκη, έφυγε σήμερα από κοντά μας, δίνοντας τη ζωή του για το καθήκον!

In this article

Join the Conversation