Δημήτριος Ντόκος | Με τον Νίκο Αθανασίου χωρις μεγάλα λογια μεγάλα λόγια που χαϊδεύουν αυτιά

Καιρός να ενεργοποιηθούμε όσο το δυνατό περισσότεροι.

Αρκετά με τις γενικευμένες υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια που χαϊδεύουν αυτιά. Οι δημότες τα έχουν βαρεθεί όλα αυτά, προτιμούν την ουσία και το σωστό αποτέλεσμα. Χρειάζονται στοχευμένες ενέργειες και διαρκής εγρήγορση πάντα σε άμεση συνεργασία με τους δημότες.

Με το νέο εκλογικό διαχωρισμό και την αυτονόμηση των κοινοτήτων μέσω ανάδειξης τοπικών προέδρων και συμβούλων, που προσφέρει η εφαρμογή του αναθεωρημένου Καλλικράτη, παρέχεται η δυνατότητα αυτόνομων δραστηριοτήτων στις κατά τόπους κοινότητες και σε αυτόν τον τομέα πρέπει η Δημοτική αρχή να στηρίξει έμπρακτα με μεστή συνεργασία όσες θετικές ενέργειες προωθούνται.

Η κρίση και κριτική των επερχόμενων και νέων προς ανάδειξη παρατάξεων δεν θα πρέπει να γίνεται με μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο την οικονομική μεγέθυνση ή όχι του Δήμου. Σύγχρονα θέματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η πάταξη της ασύστολης μόλυνσης, ο σεβασμός στις ανάγκες ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα δικαιώματα κάθε κατοίκου στην ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους τομείς των δημόσιων παροχών, τα ειδικής φύσεως προβλήματα στα σχολεία και τις συνθήκες μάθησης, η εξυπηρέτηση του πολίτη, η ασφάλεια και η σωστή διαχείριση πάνω σε θέματα προστασίας των δημοτών, αυτά και ακόμα περισσότερα ζητήματα μένουν στην αφάνεια ακόμα και στο περιθώριο ώστε να διαιωνίζονται.

Προφανώς όμως για να βελτιωθούν έστω και ορισμένοι από αυτούς τους τομείς απαιτείται η παρουσία των ίδιων των πολιτών και η από κοινού ενεργοποίηση. Δεν νοείται να ζητάμε την επίλυση σε όσα καθημερινά ζητήματα μας προκύπτουν, εάν εμείς οι ίδιοι δεν ευαισθητοποιηθούμε. Πρωτοβουλίες και δίκαια ψηφίσματα δημοτικών οργανώσεων και ομάδων μέσω της διαβούλευσης πρέπει να γίνονται σεβαστά και διαρκώς να επιβραβεύονται.

Η διαφάνεια στην διαχείριση του δημόσιου χρήματος είναι ζήτημα που διαρκώς αναφέρεται χωρίς επαρκής εργαλεία ελέγχου από τους πολίτες και εκεί πρέπει όλοι να δώσουμε μάχη στο πεδίο της αξιοπιστίας. Είναι επιβεβλημένη η περαιτέρω ενίσχυση των δημοτικών υπηρεσιών όπου αυτές είναι ελλιπής.

Σαν απλός δημότης που αγωνιά όπως όλοι για το μέλλον του τόπου και πιστεύει ότι μόνο μέσα από συλλογικές δράσεις και συνεργασίες μπορούν τα χρόνια και μελλοντικά προβλήματα να ξεπεραστούν, θέτω την υποψηφιότητα μου με το ελπιδοφόρο σχήμα του Νίκου Αθανασίου, την ακεραιότητα και το ήθος του οποίου όλοι ανεξαρτήτως αναγνωρίζουν, ελπίζοντας η κρίση των δημοτών να αναδείξει ένα δημιουργικό δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Σουλίου.

Η δραστηριοποίηση πάνω στα τοπικά προβλήματα αφορά όλους μας.

In this article

Join the Conversation