Ευχαριστήριο του ειδικού δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας προς το δήμο Σουλίου και την «Στοργή»

Ανακοινωση

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό Προσωπικό του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, ευχαριστούν τον Δήμο Σουλίου και τη Δήμαρχο κα Μπραΐμη Μπότση Σταυρούλα για την παραχώρηση του λεωφορείου με σκοπό την μετακίνησή μας.

Μας δόθηκε η δυνατότητα να αποδράσουμε από το σχολείο για να γιορτάσουμε την αρχή της αποκριάς ‘Τσικνοπέμπτη’ συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προώθηση της μάθησης μέσα από άτυπα περιβάλλοντα μάθησης.

Ως γνωστό, η μάθηση είναι αποτελεσματικότερη, όταν ξεφεύγει από τα στενά περιθώρια της τάξης και μεταφέρεται σε αυθεντικά περιβάλλοντα, ενεργοποιώντας τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μαθητών.

Πιστεύουμε πως οι βιωματικές επισκέψεις στα περιβάλλοντα μάθησης ωθούν τα παιδία προς την κατεύθυνση του ενεργού πολίτη και συνδράμουν σημαντικά στην αυτονομία και στην ενδυνάμωση της υπεύθυνης συμπεριφοράς, γι αυτό ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για τη δυνατότητα που μας προσφέρατε.

Επίσης ευχαριστούμε το ΔΣ του Συλλόγου «Στοργή» που συνδράμει στις δράσεις μας, δίνοντας χαρά στους μικρούς μαθητές.

Η προσπάθειά μας για εφαρμογή  στην πράξη του ουσιαστικού ρόλου του ειδικού σχολείου, που είναι η αυτόνομη διαβίωση των μαθητών, θα συνεχιστεί.

Στην κατεύθυνση αυτή, η συνδρομή φορέων και συλλόγων είναι καθοριστική και ευπρόσδεκτη.

In this article

Join the Conversation