Το Αλβανικό παραλήρημα θέλει απάντηση | Του Γρηγόρη Μάρκου

Γέμισαν την Θεσπρωτίας με μνημεία σε κάθε χωριό από τους δολοφόνους του Μαζάρ Ντινο.

Αγαπητοί μου αναγνώστες, κατά διαστήματα βλέπω του Αλβανούς, αντί να το βουλώσουν με αυτά που έχουν κάνει στην Ελλάδα να ζητάνε και τα ρέστα.

Οι Τσάμηδες στην Κατοχή με τους κατακτητές, γέμισαν την Θεσπρωτίας με μνημεία σε κάθε χωριό από τους δολοφόνους του Μαζάρ Ντινο. Στην Παραμυθιά σε δυο περιπτώσεις σκότωσαν 49 και 15 άτομα σαν αρνιά της Πασχαλιάς, ενώ έβαλαν φωτιά στο μισό νομό.

Άρπαξαν κοπάδια ζώων και τα οδηγούσαν στην Αλβανία, ενώ όσα έμειναν, οι ιδιοκτήτες τα πηγαίναν στα βουνά για να γλυτώσουν.

Στην Ποταμιά Παραμυθιάς, επί 2-3 χρόνια έκαναν χαρέμι με Ελληνίδες. Τις άρπαζαν με την βία, και τις γλεντούσαν. Ο Γιασίν Αγάς, και απόσπασμα 200-300 είχαν στρατοπεδεύσει εκεί και γλεντούσαν με την περιουσία των Ελλήνων.
Δεν άφησαν τίποτα όρθιο στην Θεσπρωτία.

Αναλυτικά γράφει ο κ. Μπέζας στην Θεσπρωτική στις 5-3-99. Σε πιάνει ρίγος.

Γι΄αυτο βουλώστε το γιατί αλίμονό σας.

Τι να ξεχάσει η Ελλάδα; Την κατοχή που η Αλβανία τροφοδοτούσε τους Έλληνες συμμορίτες και κατακρεούργησαν την χώρα με την δίκη σας βοήθεια σε πολεμοφόδια, τρόφιμα κλπ;

Έχουμε δικαίωμα να μας αποζημιώσετε για την καταστροφή που προκαλέσατε στην χώρα μας. Ακόμη και Αλβανοί τσέτες, πολεμούσαν με τους κομμουνιστές για να κάνετε την Ελλάδα Αλβανία και να μας σπείρετε την τυραννία.

Για όλα αυτά που έκανε η χώρα σας στην Ελλάδα να ζητήσετε συγνώμη και να καθίσετε ήσυχα και φρόνιμα και ουτε κιχ…

Βουλώστε το είστε ένοχοι.

In this article

Join the Conversation