Επίσκεψη του υποψηφίου δημάρχου Νικόλα Κάτσιου στο Γυναικείο Συνεταιρισμό Παραμυθιάς «Σουλιώτισσες»

Ο Γυναικείος Συνεταιρισμόςαποτελεί φωτεινό παράδειγμα επαγγελματικής διεξόδου για τις γυναίκες της περιοχής, που μένουν στον τόπο μας και στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους και την τοπική μας οικονομία.

Το Γυναικείο Συνεταιρισμό «Σουλιώτισσες» στην Παραμυθιά επισκέφτηκε την Παρασκευή 8 Μαρτίου, ανήμερα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νικόλας Κάτσιος.

Ο Ν. Κάτσιος ενημερώθηκε από τις γυναίκες του Συνεταιρισμού για το success story των επτά συνδημοτισσών μας οι οποίες αποτελούν σε ολόκληρο το Δήμο Σουλίου ένα ζωντανό παράδειγμα γυναικείας επιχειρηματικότητας. Τις συνεχάρη επειδή εδώ και δώδεκα χρόνια ακόμη και μέσα στην οικονομική δίνη της κρίσης, ως γνήσιες πρεσβευτές της τοπικής μας γαστρονομίας προβάλλουν την παράδοση και τη κουλτούρα του τόπου μας μέσα από τα τοπικά μας προϊόντα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στο εργαστήρι παραγωγής παραδοσιακών γεύσεων και δοκίμασε χειροποίητα γλυκά που παρασκευάζονται με βάση τις συνταγές των γιαγιάδων μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου υπογράμμισε ότι ο Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός «Σουλιώτισσες» αποτελεί φωτεινό παράδειγμα επαγγελματικής διεξόδου για τις γυναίκες της περιοχής, που μένουν στον τόπο μας και στηρίζουν οικονομικά τις οικογένειές τους αλλά και την τοπική μας οικονομία. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη ανάδειξης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών με χαρακτήρα “Brand-Σούλι”.

«Η πρωτοβουλία των συνδημοτισσών μας θα πρέπει να υποστηριχθεί από το Δήμο Σουλίου, ώστε να αναπτυχθεί και να αποτελέσει οδηγό επιχειρηματικότητας για την ανάληψη και άλλων συνεταιριστικών πρωτοβουλιών», υπογράμμισε με νόημα ο Ν. Κάτσιος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου αναρωτήθηκε γιατί δεν βρίσκονται τα μοναδικής ποιότητας προϊόντα του Συνεταιρισμού στα ράφια επιλεγμένων καταστημάτων της Ηπείρου και της χώρας, ενώ δεσμεύτηκε να στηρίξει τις γυναίκες να οργανώσουν ένα σύστημα ηλεκτρονικών πωλήσεων των προϊόντων τους, ώστε να μπορούν να πραγματοποιούν on-line πωλήσεις προς κάθε γωνιά του πλανήτη. Επίσης, τις ενημέρωσε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχουν να αναβαθμίσουν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους μέσα από προγράμματα ανάπτυξης της υπαίθρου και της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τις διαβεβαίωσε ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης τους.

Με την ευκαιρία την Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας ο Ν. Κάτσιος ανέφερε ότι: «Εκφράζω τα συγχαρητήρια μου στα μέλη του Γυναικείου Συνεταιρισμού «Σουλιώτισσες» για τον αγώνα που καθημερινά δίνουν για ίσες ευκαιρίες στην περιοχή. Να γνωρίζετε ότι η δημοτική μας παράταξη βρίσκεται σε εποικοδομητικό διάλογο με γυναίκες από την Παραμυθιά, τον Αχέροντα και το Σούλι και από κοινού συνδιαμορφώνουμε ένα πλαίσιο δράσεων, ώστε αμέσως μετά τις προσεχείς δημοτικές εκλογές η κάθε συνδημότισσά μας να βρει την ισότιμη θέση που της αξίζει στην οικογενειακή, οικονομική, κοινωνική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας».

In this article

Join the Conversation