H Λαϊκή Συσπείρωση για το κλείσιμο δρόμου της Παραμυθιάς και τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου

Ανακοίνωση

Όπως γνωρίζουν όλοι οι κάτοικοι της Παραμυθιάς, σοβαρό θέμα έχει προκύψει με το κλείσιμο δρόμου στο κέντρο της πόλης, από ιδιώτη που τον διεκδικεί. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης έθεσε το θέμα (μιας που δεν ήταν στα θέματα συζήτησης) και διατύπωσε τα παρακάτω ερωτήματα προς τη Δήμαρχο:

– Είναι αμετάκλητη η δικαστική απόφαση; Έχει ασκηθεί αναίρεση στον Άρειο Πάγο;
– Κλήθηκαν οι δημότες από τη Δημοτική Αρχή να συμμετέχουν στη δίκη;
– Η απόφαση έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα μόνο;
– Καταλαμβάνει όλο το πλάτος του υφιστάμενου δρόμο ή αφήνεται μονοπάτι;
– Πως έγινε ιδιοκτησία ο δρόμος αυτός (προσκύρωση- αποζημίωση);
– Τι ενέργειες έκανε ο Δήμος για τη διάνοιξη του δρόμου;
– Γιατί δεν έγινε τροποποίηση του σχεδίου πόλης;
– Γιατί η Δημοτική Αρχή δεν προχώρησε σε άσκηση ασφαλιστικών μέτρων μετά το κλείσιμο του δρόμου ώστε έστω προσωρινά να μην διακοπεί η διέλευση και να αποκοπούν γειτονιές;

Οι απαντήσεις που πήραμε τόσο εμείς όσο και οι δημότες (ειδικά αυτοί χρησιμοποιήσουν το δρόμο εδώ και χρόνια για τις μετακινήσεις τους) ήταν κενές περιεχομένου. Το πρόβλημα παραμένει και η Δημοτική Αρχή περιμένει να λυθούν τα προβλήματα… από μόνα τους. Ασφαλώς η κωλυσιεργία σχετικά με αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την τρέχουσα Δημοτική Αρχή αλλά και τις προηγούμενες.

Καλούμε λοιπόν εσχάτως τη Δημοτική Αρχή να πράξει τα δέοντα σε νομικό επίπεδο και να δώσει λύση. Επίσης άμεσα η Δημοτική Αρχή με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου πρέπει να εντοπίσουν και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις (είναι αρκετές) και να προχωρήσουν σε τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως ώστε να υπάρξει συνολική και οριστική λύση. Άλλωστε είναι πλέον απαραίτητη η αναθεώρηση και επέκταση του Σχεδίου Πόλεως Παραμυθιάς ώστε να αντιμετωπιστούν μια σειρά από χωροταξικά, πολεοδομικά και ρυμοτομικά θέματα που ταλανίζουν για δεκαετίες δημότες αλλά και δημόσιες υπηρεσίες.

ΥΓ.

Δυστυχώς βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποδοκιμάσουμε τη στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια σειρά ζητήματα. Για ακόμη μια φορά ο Πρόεδρος δεν προσπάθησε καν να αποτρέψει φραστικές επιθέσεις δημοτικών συμβούλων προς τον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Επίσης στην σύνοψη που έκανε και δημοσιεύτηκε στην paramythia-online.gr (δείτε εδω), ο Πρόεδρος «ξέχασε» να αναφέρει τι είχε συμβεί λίγο πριν στο θέμα του αιτήματος του Εργατικού Κέντρου για παράταση των 8μήνων και παρέλειψε εντελώς να αναφερθεί στο θέμα του κλεισίματος δρόμου από ιδιώτη που ενδιαφέρει δεκάδες συνδημότες μας.

Δεν είμαστε «καταγγελειομανείς» όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος δρα μεροληπτικά εναντίον μας αλλά και ως γραφείο τύπου της Δημοτικής Αρχής, ελπίζουμε να είναι τελευταία.

In this article

Join the Conversation


error: Content is protected !!