Τριπλό μέτωπο της ΚΑΕ Παραμυθιά το Σαββατοκύριακο, με μίνι κοριτσιών, μίνι αγοριών και παιδικό τμήμα

Γράφει ο Δημήτριος Ντόκος

Πλούσιο αγωνιστικό θέαμα και κερδοφόρα αποτελέσματα για τις αξιόλογες ακαδημίες της ομάδας μπάσκετ ΚΑΕ Παραμυθιάς είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αρχή έγινε το Σάββατο με το αμφίρροπο όπως τελικά αποδείχτηκε αγώνα των μίνι κοριτσιών με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Κερκυραϊκού Γ.Σ. Ο αγώνας προμήνυε περίπατο για την ομάδα της Κέρκυρας, με βάση και την εξέλιξη του σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, καθώς η λήξη του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τις φιλοξενούμενες να κάνουν περίπατο με 21-40. Κάπου εκεί όμως οι νεαρές παίχτριες της Παραμυθιάς αφυπνίστηκαν και αρνούμενες το βαρύ σκορ έβγαλαν ενέργεια και αντίδραση. Με ένα επί μέρους σκορ 15-2 μείωσαν την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο και σταδιακά μπήκαν γερά με πείσμα στην υπόθεση νίκη. Η προσπάθεια δεν ήταν εξαρχής εύκολη καθώς ο περιορισμένος εναπομείναντας χρόνος, το νεαρό της ηλικίας και η κούραση οδήγησαν σε άστοχα τελειώματα. Παρόλα αυτά η εικόνα των κοριτσιών και η βελτίωση τους είναι θεαματική με το τελικό 40-46 να αποτελεί οδηγό για της επόμενες αγωνιστικές. Κορυφαία για την Παραμυθιά η Τσίπη με 15 πόντους.

Δεκάλεπτα: 6-16,17-28,21-40,40-46
ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κωστίδης Πέτρος): Πασσιά 2,Σιώχου 5,Ευαγγελίδη 6,Μαραζοπούλου 7,Καρβούνη,Τσίπη 15,Τσίλη 2,Μούκα 2,Μούση ,Χειμώνα.

Η συνέχεια έγινε στα ματς της Κυριακής με τον αγώνα των μίνι αγοριών να κάνει την αρχή. Το ματς πήρε διαδικαστικό χαρακτήρα από αρκετά νωρίς, με τους μικρούς παίχτες της Παραμυθιάς να επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά το ταλέντο και την δύναμη τους κόντρα στην ομάδα του Σπάρτακου Ιωαννίνων. Το αρχικό 22-7 του δεκαλέπτου και το μετέπειτα επί μέρους 24-7 του δευτέρου, έδωσαν αέρα τριάντα πόντων στους γηπεδούχους που στο δεύτερο ημίχρονο επιδόθηκαν σε θεαματικές ενέργειες προσφέροντας παράλληλα θέαμα και σκορ. Η ένταση και ο ενθουσιασμός δεν μειώθηκαν ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτου, με τον κόουτς Κωστίδη να χρησιμοποιεί και να δίνει χρόνο συμμετοχής στην διάρκεια του αγώνα ακόμα και στους μικρότερους σε ηλικία παίχτες. Το τελικό 82-31 ήρθε άνετα με πλουραλισμό στην επίθεση και αλλεπάλληλους αιφνιδιασμούς. Η ωριμότητα των νεαρών παιχτών της Παραμυθιάς, στις συνεργασίες και τα τελειώματα των φάσεων, αποτέλεσε ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του αγώνα πετυχαίνοντας σημαντικά ποσοστά στις εύστοχες προσπάθειες. Πρώτος σκόρερ ο Κωσταράς με 18 πόντους και τον Λιάρο να ακολουθεί με 14 χωρίς κανένα παίχτη να υστερεί σε απόδοση.

Δεκάλεπτα: 22-7,46-14,61-23,82-31
ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου Δ. 7,Χατζάρας 9,Τσεράγκας 4,Τάχιας 9,Μουσης,Μπέλλος,Παναγιώτου 2, Μήτσουλης 4,Αθανασίου Α. 8,Λιάρος 14,Κωσταράς 18,Ρουσάκης 7(1).

Την αυλαία του Σαββατοκύριακου έκλεισε ο δυνατός και αμφίρροπος αγώνας του παιδικού τμήματος της Παραμυθιάς με αντίπαλο την αξιόλογη ομάδα του Κερκυραϊκού Γ.Σ.. Ένας αγώνας κλειστός σε σκορ με σκληρές άμυνες, κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο, και τους φιλοξενούμενους να παίζουν παραδόξως στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα άμυνα ζώνης !! Η Παραμυθιά άντεξε στην πίεση και μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για το ξέσπασμα που θα έδινε την πολύτιμη νίκη. Οι φιλοξενούμενοι χάρη στην άμυνα ζώνης πέτυχαν πολλούς εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό με την Παραμυθιά να απαντά με πολλά επιθετικά ριμπάουντ. Σκορ ημιχρόνου το φτωχό 19-20. Ο τραυματισμός του Αθανασίου τρόμαξε προς στιγμήν τους παίχτες της Παραμυθιάς χωρίς όμως να επηρεάζει την απόδοση τους. Με μπροστάρη για άλλη μια φορά τον Ντάγκα και τον Παπαγρηγορίου να δίνει λύσεις από την περιφέρεια, οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό και πίεση στο τελευταίο δεκάλεπτο και χάρη στην άμυνα που έσπαζε κόκκαλα κράτησαν τον Κερκυραικό στους μόλις 5 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο παίρνοντας το ροζ φύλλο του αγώνα με 43-36. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των παίδων αγωνίζεται στην Β’ φάση του πρωταθλήματος παίδων ύστερα από την εξαιρετική εικόνα και τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ομίλων που την οδήγησαν στις καλύτερες οχτώ ομάδες της περιφέρειας. Ένα ακόμα δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες και την νέα φουρνιά παιχτών που έρχονται στο προσκήνιο. Πολυτιμότερος παίχτης της Παραμυθιάς και του αγώνα ο Ντάγκας με 20 πόντους ενώ εξαιρετικός για τον Κερκυραϊκό ο νεαρός Αλαμάνος με 19(2).

Δεκάλεπτα: 9-9,19-20,32-31,43-36

ΚΑΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Κωστίδης Πέτρος): Αθανασίου Γ του Ν. ,Παπαγρηγορίου 8(2),Κώστας , Ρουσάκης ,Πατσούρας ,Μπέλλος ,Αθανασίου Γ του Ε. 3,Κωσταράς,Κάτσιος 7,Λιάρος 2, Κωλέτσης 2,Ντάγκας 20.

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟΣ Γ.Σ. (Ίσσαρης Κων.):Σαλβάνος, Ντίνης, Κοντός, Ζέλα 1,Μιχαλάς, Αγιοβλαστίτης 6, Κρητικός 8, Αλαμάνος 19(2), Χαλικιάς , Περατινός , Κραβάρπης 2, Μπλέτσος

In this article

Join the Conversation