Ο ιατρος του Κ.Υ.Παραμυθιάς Μιχάλης Τζομάκας στις Περιφερειακές εκλογές με τον Γιώργο Ζάψα

Η ανακοίνωση υποψηφιότητας

Φίλες και φίλοι

Είναι θαρρώ κοινή διαπίστωση όλων μας ότι ο τόπος μας, με το υπέροχο φυσικό του πλούτο, τα προϊόντα που παράγει η γης του, τις πλουτοπαραγωγικές του πηγές, τις παραδόσεις και την πολιτιστική του κληρονομιά, τη γεωγραφική του θέση και τους εργατικούς και καλοσυνάτους ανθρώπους του, αξίζει πολλά περισσότερα από την εικόνα παρακμής και στασιμότητας που αναγνωρίζουμε όλοι γύρω μας. Η Ήπειρος παραμένει εδώ και χρόνια μία από τις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας, με μικρές δυνατότητες ανάδειξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της , με πενιχρές υποδομές και με υψηλό ποσοστό μετανάστευσης των νέων της. Αν αναλογιστεί κανείς πώς ήταν η Ήπειρος και η Θεσπρωτία δέκα χρόνια πριν, ελάχιστες διαφορές θα βρει με την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα.

Στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου καλούμαστε να ψηφίσουμε για την περιφερειακή αρχή που θα οδηγήσει την Ήπειρο, και κατ’ επέκταση την Θεσπρωτία, στην ανάπτυξη και την ευημερία. Χρειάζεται ένας μακροπρόθεσμος προγραμματισμός με όραμα και αναπτυξιακή προοπτική που θα βγάλουν επιτέλους τον τόπο μας από το τέλμα! Το ‘’ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ’’ είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη που μέσα από μία διαφορετική θεώρηση της πολιτικής, διεκδικεί τα πολλά για όλους και όχι για τους λίγους και του ημέτερους, στηρίζεται στο πνεύμα συνεργασίας και αναζήτησης των γόνιμων συνθέσεων και τολμά να οραματίζεται την Ήπειρο της δημιουργίας, της αλληλεγγύης και της αειφόρου ανάπτυξης. Με αυτή την πυξίδα αξιών ως οδηγό, φιλοδοξεί να αλλάξει σε βάθος χρόνου την εικόνα της Ηπείρου.

Έχοντας κατά νου ότι πρωταρχική ευθύνη του πολίτη είναι η συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα και η ενασχόληση με τα κοινά, δηλώνω παρών σε αυτή την προσπάθεια και ευχαριστώ τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γεώργιο Ζάψα για την τιμητική πρόταση που μου έκανε να είμαι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Θεσπρωτίας με το ‘’ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ’’. Από τη μεριά μου αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα θα συμμετέχω με την ίδια εντιμότητα, με το ίδιο ήθος και το ίδιο αίσθημα ευθύνης τα οποία θαρρώ με διακρίνουν κατά τον δεκαετή επαγγελματικό μου βίο ως γιατρού του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς.

Για τις συστάσεις…

Είμαι από τους Φιλιάτες όπου μεγάλωσα και τελείωσα τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Κατάγομαι από το χωριό Γράσδανη της Βορείου Ηπείρου από τη μεριά του πατέρα μου και από το Ξέχωρο Φιλιατών από τη μεριά της μητέρας μου. Σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και έλαβα τον τίτλο ειδικότητας Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς με τον βαθμό του επιμελητή Α’ (υπεύθυνος του περιφερειακού ιατρείου Νεοχωρίου) και παράλληλα κάνω τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο πρόγραμμα ‘’Διαχείριση Γήρανσης και Χρόνιων Νοσημάτων’’ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είμαι παντρεμένος με την Κασσιανή Ιωάννου από το Ζερβοχώρι Παραμυθιάς και πατέρας του μικρού Ανδρόνικου.

In this article

Join the Conversation