Περιοδεία Κουτσή σε Δημαρχείο και 1ο Παιδικό Σταθμό

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κουτσής συνοδευόμενος από πολυμελές κλιμάκιο υποψηφίων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση το πρωί της Πέμπτης στο Δημαρχείο Σουλίου και στον Παιδικό Σταθμό στην Παραμυθιά.

Αρχικά το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραϊμη και τον Αντιδήμαρχο Νότη Παππά ενώ στη συνέχεια ο Ηλίας Κουτσής μίλησε στους εργαζόμενους του δήμου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Ηλίας Κουτσής ανέλυσε την υφισταμένη δεινή κατάσταση τόσο στους δήμους όσο και στις Περιφέρειες που έχει προκύψει τόσο από τον Κλεισθένη όσο και από τις προηγούμενες μεταρρυθμίσεις («Καποδίστριας», «Καλλικράτης»). Πράγμα που είναι εμφανές και στο δήμο μας όπου χρόνο με το χρόνο σημαντικές υπηρεσίες προς τους δημότες εγκαταλείπονται λόγω υποχρηματοδότησης ενώ οι νευραλγικοί τομείς του δήμου υποστελεχώνονται μιας που τα τελευταία 10 χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 13 μόνιμοι υπάλληλοι και έχουν έρθει μόλις 3 (οι 2 με μετατάξεις).

Τόνισε ότι σε αντίθεση με τους άλλους δημοτικούς συνδυασμούς που βλέπουν τον «Κλεισθένη» ως ευκαιρία, η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ βλέπουν στην νέα αυτή μεταρρύθμιση: ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (π.χ απορρίμματα), εργολάβους και καπιταλιστικό κέρδος παντού, ευέλικτες μορφές απασχόλησης, αδιοριστία μόνιμου προσωπικού, αύξηση των δημοτικών τελών, «ματωμένα» πλεονάσματα και στους δήμους.

Ανέπτυξε ως αντιπαράδειγμα ελπίδας και αγώνα την δημαρχεία Πελετίδη στην Πάτρα όπου με τη στήριξη του πατρινού λαού και τη δυναμική των κομμουνιστών μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες, διαγράφησαν  τέλη από μικροεπαγγελματίες που ήταν πνιγμένοι στα χρέη, έγιναν έργα ανάπλασης με τη δουλειά του προσωπικού του δήμου και όχι με ιδιωτικές εργολαβίες μειώνοντας το κόστος κατά 70% (!!!), διεκδικήθηκε και κερδήθηκε το παραλιακό μέτωπο που δεν κατέληξε στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά στον λαό της Πάτρας, δημιουργήθηκαν πάνω από 1.200 δωρεάν θέσεις στάθμευσης περιμετρικά του κέντρου της πόλης και ενισχύθηκε η δημοτική συγκοινωνία.

Τέλος κάλεσε τους εργαζόμενους να παρακάμψουν τα ψεύτικα διλλήματα, τους εκβιασμούς, τα ψευτοταξίματα, τις οικογενειακές «υποχρεώσεις» και να στηρίξουν τόσο τη Λαϊκή Συσπείρωση στις τοπικές εκλογές όσο και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε αυτές γίνουν.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης επισκέφτηκε τον Παιδικό Σταθμό όπου συνομίλησε με τις εργαζόμενες για τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής, το κτιριακό, τις ευέλικτες θέσεις εργασίας.

In this article

Join the Conversation