ΒΙΝΤΕΟ | Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης

Κουτσής: «Η στήριξη στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ψήφος ευθύνης, συμμετοχής, αγώνων, διεκδίκησης και αλήθειας»

Το Σάββατο το πρωί, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Σουλίου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση- παρουσίαση του δημοτικού ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Την εκδήλωση άνοιξε η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κατερίνα Μαρέτα, και αφού προβλήθηκε το σύντομο video spot του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές, το λόγο πήρε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Κουτσής.

Ορισμένα σημεία της ομιλίας του ήταν τα παρακάτω:

«Το ΚΚΕ σας καλεί να συμπορευτούμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Οι τοπικές εκλογές δεν είναι «κάτι άλλο», είναι απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση.
Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού.

Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έγιναν αρωγοί της ανταποδοτικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων, των προγραμμάτων ανακύκλωσης των ανέργων. Μάλιστα με τη νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη Ι» η κατάσταση οξύνεται. Αποτέλεσμα, η εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, η κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού, η αξιοποίηση του λεγόμενου εθελοντισμού, η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες και ΜΚΟ.

Μόνον οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είτε στη διοίκηση του δήμου είτε ως αντιπολίτευση λειτούργησαν με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα και διεκδίκησαν: Καθολική παροχή υπηρεσιών Υγείας, κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς, φροντίδα όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας, την προστασία των ΑμΕΑ, των ηλικιωμένων, κρατική χρηματοδότηση για τον πολιτισμό, τον μαζικό αθλητισμό, για τους φορείς και τα σωματεία, συνολικό σχεδιασμό και χρηματοδότηση όλων των αναγκαίων έργων για την πρόληψη & αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, προστασία του περιβάλλοντος, διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τους φυσικούς πόρους και όχι με κριτήριο το κέρδος.

Οι κομμουνιστές Δήμαρχοι έχοντας στο επίκεντρο της προσοχής τους τις λαϊκές ανάγκες:
• Εμπόδισαν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς για χρέη των λαϊκών οικογενειών.
• Μείωσαν σημαντικά τη δημοτική φορολογία. Χτύπησαν την ανταποδοτικότητα σε λειτουργίες και υπηρεσίες του δήμου.
• Στήριξαν τα σχολεία, διεύρυναν το δίκτυο των παιδικών – βρεφικών σταθμών. Πήραν πρωτοβουλίες για δομές αλληλεγγύης προς τον κόσμο που ζει στη φτώχεια.
• Στήριξαν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στους δήμους τους.
• Υπερασπίστηκαν και διεύρυναν με λαϊκές κινητοποιήσεις τους χώρους πρασίνου – αθλητισμού – αναψυχής. Διεκδίκησαν γενικότερα έργα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας.
• Διεύρυναν το μέτωπο ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στηρίζοντας την πρόληψη, τα προγράμματα θεραπείας».
Στη συνέχεια έκανε έναν σύντομο απολογισμό της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης στον τρέχον Δημοτικό Συμβούλιο, δράσης που αποτελεί και βάση για τις διεκδικήσεις του σήμερα και του αύριο. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε και ανέλυσε 9 άξονες:
• Υποδομές- Εκπαίδευση- Πολιτική Προστασία
• Δημοτική Φορολογία
• Στήριξη των Αγώνων των Εργαζομένων
• Προστασία Ευπαθών Ομάδων – 3η ηλικία- Γηροκομείο
• Αγροτική Παραγωγή
• Μικρομεσαίοι Επαγγελματίες- Αυταπασχολούμενοι
• Εξόρυξη Υδρογονανθράκων
• Ανάδειξη Σημείων Ενδιαφέροντος (δομημένο και φυσικό περιβάλλον)
• Πολιτισμός – Νεολαία – Άθληση

Στη συνέχεια παρουσίασε τους πρώτους 33 υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στον Δήμο Σουλίου τονίζοντας πως «Η στήριξη στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ είναι ψήφος ευθύνης, συμμετοχής, αγώνων, διεκδίκησης και αλήθειας. Άλλωστε ο λαός και στα δημοτικά συμβούλια χρειάζεται ανθρώπους αγωνιστές, ανιδιοτελείς, ανεξάρτητους από τις επιταγές ΕΕ και Κλεισθένη, ανθρώπους που δεν ντρέπονται να αποκαλύψουν το πολιτικό τους παρελθόν και παρόν».

Μαρέτας Άρης
Συνταξιούχος οικοδόμος με μεγάλη συνδικαλιστική δράση στο Συνδικάτο Οικοδόμων και στο Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας. Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 2 τελευταίες δημοτικές εκλογές και ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος. Με δράση στο κίνημα για περισσότερο από 5 δεκαετίες.

Χόβολου Μαρία
Πτυχιούχος φαρμακευτικής του Πανεπιστήμιου Πατρών. Ιδιοκτήτρια φαρμακείου για πάνω από 30 χρόνια, τα τελευταία 29 στην πόλη της Παραμυθιάς. Μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας.

Δημητρίου Τάσος
Απόφοιτος νοσηλευτικής μέσης τεχνικής σχολής. Έχει εργαστεί ως νοσηλευτής, ως αυτοαπασχολούμενος αγρότης και ως ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Πήλιου Άρτεμις
Συνταξιούχος εργαζόμενη του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς. Με δράση στο κίνημα των συλλόγων συνταξιούχων της Θεσπρωτίας. Πρόεδρος για 4 χρόνια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ραχουλίου.

Νίκου Ιάσονας
Εργαζόμενος στον κλάδο του επισιτισμού και μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Μάντη- Μπαξεβάνου Ντίνα
Νοικοκυρά, ενεργό μέλος των χορευτικών τμημάτων του Φιλοπρόοδου Ομίλου Παραμυθιάς.

Παππάς Παναγιώτης
Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει διατελέσει 2 φορές δημοτικός σύμβουλος σε προηγούμενες θητείες με την παράταξη.

Κωσταρά Βαλεντίνα
Απόφοιτη ΙΕΚ Λογιστικής. Έχει εργαστεί ως υπάλληλος γραφείου, βοηθός λογιστή και εργαζόμενη στον επισιτισμό.

Αθανασίου Στέφανος
Συνταξιούχος υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με συνδικαλιστική δράση. Παλιότερα διετέλεσε μέλος του Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκής- Ποταμιάς και μέλος του Δ.Σ του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου «Κούγκι». Υποψήφιος σε όλες τις τελευταίες δημοτικές εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τσιτσολλάρι Γκρέτα
Πτυχιούχος του τμήματος πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Έχει εργαστεί τόσο στον κλάδο του επισιτισμού όσο και ως υπάλληλος γραφείου στην περιοχή μας

Ζήκος Θοδωρής
Έμπορος- ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρού καυσίμων στον Ξηρόλοφο.

Μπόλοση Βάσω
Γεννημένη στην Τασκένδη από αγωνιστές γονείς. Εργαζόμενη για χρόνια ως ιδιωτική υπάλληλος και σχεδιάστρια σε τεχνική εταιρία. Αγρότισσα και μελισσοκόμος. Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Θεσπρωτίας της ΟΓΕ.

Γαλανόπουλος Θωμάς
Βιοτέχνης και έμπορος με συνεχή παρουσία στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Χρήστου- Τσώνη Αθηνά
Συνταξιούχος εργάτρια. Εργάστηκε για χρόνια στη Γερμανία.

Σπύρου Σωτήρης
Εκπαιδευτικός πληροφορικής και φυσικός υπηρετεί για πάνω από 20 χρόνια στα σχολεία της Θεσπρωτίας. Μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών Θεσπρωτίας και υποψήφιος σε όλες τις συνδικαλιστικές εκλογές του κλάδου αλλά και υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις προηγούμενες εκλογές.

Δημητρίου Αννίτα
Πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου στην Παραμυθιά. Μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Προδρομίου. Μέλος της θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΟ. Με δράση στις τάξεις της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από τα φοιτητικά της χρόνια.

Βλάχος Σπύρος
Πτυχιούχος γυμναστής εργάζεται ωε οικοδόμος κι είναι μέλος του Σωματείου Οικοδόμων Θεσπρωτίας. Παλιότερα διετέλεσε προπονητής του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου «Κούγκι» και μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Γλυκής- Ποταμιάς. Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις προηγούμενες εκλογές.

Τσουρά Μαρία
Πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου της Φρανκφούρτης και εκπαιδευτικός στα «Λαϊκά Μαθήματα» του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας. Μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής στις τελευταίες εκλογές.

Σιάννας Βαγγέλης
Κτηνοτρόφος. Έχει διατελέσει παλιότερα μέλος αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων. Επί σειρά ετών υποψήφιος με τα δημοτικά ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Τζάκου Ματίνα
Πτυχιούχος Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας. Μέλος του ΚΚΕ, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας και της μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου. Συμμετέχει την θεατρική ομάδα ΘΕΑΤΟ.

Σιώζος Ανδρέας
Συνταξιούχος. Μετανάστης στη Γερμανία. Εργάστηκε για χρόνια στον τουριστικό κλάδο και στην βιομηχανία.

Γεωργίου Χρυσηίδα
Αδιόριστη φιλόλογος πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καλλιτέχνης. Μέλος των Δ.Σ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας. Με δράση στις τάξεις της ΚΝΕ και ΚΚΕ από τα μαθητικά της χρόνια.

Κοντός Βασίλης
Οικοδόμος με συνδικαλιστική δράση. Μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας.

Χαντζάρα Ναταλία
Πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζεται ως συμβασιούχος αρχαιολόγος και είναι μέλος του Σωματείου Εκτάκτων Αρχαιολόγων. Με δράση στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ από τα φοιτητικά της χρόνια.

Τόκας Σταύρος
Επί σειρά ετών συνδικαλιζόμενος στο χώρο των ΕΒΕ. Μέλος του ΚΚΕ με συνεχή πολιτική δραστηριότητα. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΦΟΠ.

Κυριάκη Λίλα
Απόφοιτος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Άνεργη και νέα μητέρα με μεγάλη δράση στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ από τα μαθητικά της χρόνια.

Χρήστου Ηλίας Δημήτρης
Πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. Τα τελευταία 8 χρόνια διατηρεί τεχνικό γραφείο στην πόλη της Παραμυθιάς. Μέλος της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας ΘΕΑΤΟ.

Κώτσης Χάρης
Αυτοκινητιστής. Μέλος του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφορέων.

Λουαλί Σάιντ
Απόφοιτος μηχανολογίας και πληροφορικής του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς. Ιδιωτικός υπάλληλος και μέλος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας.

Δημητρίου Μιχάλης
Συνταξιούχος υπάλληλος της αρχαιολογίας και γλύπτης. Κάτοικος Αυλότοπου.

Ζούμπος Χριστόφορος
Συνταξιούχος οικοδόμος. Για χρόνια συνδικαλιζόμενος με το Συνδικάτο Οικοδόμων.

Ντρίτσος Σωτήρης
Εργάτης & αυτοαπασχολούμενος μετανάστης στη Γερμανία.

Σπύρου Παύλος
Συνταξιούχος υγειονομικός με πλούσια συνδικαλιστική δράση και ως εργαζόμενος και ως συνταξιούχος. Μέλος του ΚΚΕ.

 

In this article

Join the Conversation