H Λαϊκή Συσπείρωση για την ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση στο Καρβουνάρι

Στο επικεντρο, ζητήματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους

Ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση για τις εκλογές πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα «Πανόραμα» στο Καρβουνάρι την Παρασκευή το βράδυ. Στη εκδήλωση που παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Κουτσής ενώ παραβρέθηκαν πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ο Ηλίας Κουτσής στην ομιλία του στάθηκε αρχικά στο θέμα του πρωτογεννούς τομέα παραγωγής και της κατάστασης που επικρατεί στον κτηνοτροφικό κλάδο, μιας και το Καρβουνάρι είναι ένα κατεξοχήν κτηνοτροφικό χωριό που αντανακλά όλες τα δυσμενείς εξελίξεις που έχουν δρομολογήσει οι ευρωενωσιακές και εγχώριες πολιτικές. Αναφέρθηκε στα ζητήματα που «καίνε» τους κτηνοτρόφους όπως το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το κόστος παραγωγής, τις τιμές των προϊόντων, τον ΕΛΓΑ.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή από τα κρίσιμα ζητήματα έλλειψης υποδομών μέχρι την υπογεννητικότητα, την εγκατάλειψη της υπαίθρου, τους μισθούς «φιλοδώρημα» που λαμβάνουν όσοι νέοι εργάζονται.

Κάλεσε τους παριστάμενους να μην δώσουν άλλη ευκαιρία σε όλους αυτούς τους τοπικούς και κεντρικούς «άρχοντες» που ψήφισαν, στήριξαν και εφάρμοσαν όλες αυτές τις καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, του μικρομεσαίους επαγγελματίες. Τέλος τόνισε ότι λύση δεν είναι η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός και «το μικρότερο κακό» αλλά η αντεπίθεση για τη διεκδίκηση όρων ζωής και εργασίας 21ου αιώνα και η στήριξη των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωση στις τοπικές εκλογές και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές.

In this article

Join the Conversation