Ελεάνα Παπαδοπούλου | Η δέσμευση μας είναι απλή: Με τον «Τόπο Αξιών θα είμαστε δίπλα σας

Δελτίο τύπου

Με ανοιχτή επιστολή η Παραμυθιώτισσα βιολόγος Ελεάνα Παπαδοπούλου-Καζάκου εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο Σουλίου με την παράταξη «Τόπος Αξιών» του υποψήφιου δημάρχου, Νικόλα Κάτσιου. Αναλυτικά στην επιστολή της αναφέρει τα εξής:

«Κρίνω σκόπιμο να δηλώσω δημοσίως τους λόγους που με ώθησαν να ασχοληθώ με τα κοινά και πιο συγκεκριμένα με την τοπική αυτοδιοίκηση, στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου, Νικόλα Κάτσιου. Χρόνια τώρα, από τη στιγμή που επέστρεψα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Παραμυθιά όπου και δραστηριοποιούμαι, δεν κρύβω πως επιθυμούσα βαθιά να ασχοληθώ με τα κοινά πιο ουσιαστικά, πέραν του να είμαι απλά ενεργή και σκεπτόμενη πολίτης. Τροχοπέδη σε αυτή μου την επιθυμία αποτελούσε το γεγονός πως θεωρούσα πως δεν υπήρχε κάποιος στο πλευρό του οποίου να μπορώ να ταχθώ, κάποιος με τον οποίο να έχω κοινά όνειρα και βλέψεις για αυτό τον τόπο, τον τόπο μας. Οφείλω να πω μάλιστα, πως και αυτή τη φορά αρχικά ήμουν πολύ διστακτική και σκεπτική.

Όμως, από την πρώτη συζήτηση που είχαμε με τον Νικόλα κατάλαβα πως αυτός ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο μπορούσα και όφειλα να ταχθώ αν πραγματικά θέλω το καλό του τόπου μου, του τόπου μας. Κι αυτό όχι τυχαία. Ο Νικόλας, είναι ένας νέος άνθρωπος που όπως είναι λογικό διαθέτει ορμή και φαντασία. Παράλληλα όμως, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει μεγάλη εμπειρία στην αυτοδιοίκηση με αποτέλεσμα να έχει γνώση όλων των «όπλων» και «εργαλείων» που μπορεί να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει στο έπακρο για να πάει τον Δήμο μας, όπως λέει και ο ίδιος «τον Δήμο της καρδιάς μας» μπροστά. Και πέραν όλων αυτών, είναι ο μόνος υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου μας, τουλάχιστον στα χρόνια που εγώ θυμάμαι, ο οποίος επιχειρεί να κάνει πράξη το όνειρό του για ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου του εκμεταλλευόμενος συνεργασίες που ο ίδιος αναπτύσσει με Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, όπως με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Και κάτι ακόμη. Είναι ένας άνθρωπος που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή και είναι ηλίου φαεινότερο πως η ενασχόλησή του με τα κοινά, δεν είναι παρά ο καρπός της τόσο ισχυρής του θέλησης για κοινωνική προσφορά, πέρα από κάθε ανάγκη για «βόλεμα» του ιδίου ή των οικείων του. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά τόσο πολύ αυτόν τον τόπο, που ενώ θα μπορούσε λόγω των σπουδών του να επιλέξει να ζήσει κάπου αλλού, κάπου που θα του παρέχονται πολλές περισσότερες ανέσεις και δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης. Κι όμως αυτός επέλεξε να επιστρέψει πίσω στον τόπο του, δείγμα του πόσο πολύ αγαπά αυτόν τον τόπο. Κι αυτό είναι ένα από τα πολλά κοινά μας.

Και αυτό είναι και το κοινό στοιχείο, η συγκολλητική ουσία, όλων των ανθρώπων της παράταξής μας. Είμαστε άνθρωποι που ζούμε στον τόπο αυτό, που επιχειρούμε εδώ, που θέλουμε να φτιάξουμε τις οικογένειες μας εδώ, άνθρωποι που θέλουμε να δούμε τον τόπο αυτό να αλλάζει προς το καλύτερο, ώστε να δούμε τους δικούς μας ανθρώπους να επιστρέφουν πίσω στον τόπο τους. Να δούμε τον τόπο αυτό να γεμίζει ξανά νέους ανθρώπους και ζωή, αντί να μαραζώνει και να ερημώνει.

Τα μεγάλα λόγια δεν ταιριάζουν σε εμάς γιατί άλλωστε είμαστε όλοι μας απλοί άνθρωποι, πολίτες αυτού του Δήμου. Η δέσμευση μας είναι απλή: θα είμαστε υπηρέτες όλων των πολιτών του Δήμου Σουλίου, θα είμαστε δίπλα σε κάθε κάτοικο και του πλέον απομακρυσμένου χωριού, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε προσωπικά με τον καθένα και να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να κάνουμε τη ζωή του καθενός μας πιο εύκολη. Και αυτό μπορούμε να δεσμευθούμε πως θα το κάνουμε, διότι είμαστε μια ομάδα ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικές επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες, από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με διαφορετικό μορφωτικό επίπεδο και από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, με κοινό μας χαρακτηριστικό την όρεξη για δουλειά. Σε αυτή την προσπάθεια σας θέλουμε μαζί μας, υποστηρικτές μας και συνοδοιπόρους μας. Προσωπικά λοιπόν, θα ήθελα να ζητήσω τη στήριξή σας σε αυτή μου την προσπάθεια και να δεσμευθώ ενώπιον όλων πως θα κάνω το καλύτερο δυνατό για αυτό τον τόπο, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο το μορφωτικό, πολιτιστικό και επαγγελματικό μου υπόβαθρο, με πυξίδα την τόσο μεγάλη αγάπη που θρέφω για αυτόν τον τόπο

Ελεάνα Παπαδοπούλου-Καζάκου, του Ιωάννη, Βιολόγος».

In this article

Join the Conversation