Αλέκος Παπαδόπουλος: Οι προεκλογικές παροχές κατέστρεψαν τις επόμενες γενιές

Στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» του ΣΚΑΙ

«Έχει λήξει ο χρόνος όλων των κομμάτων» σχολίασε στα «Ακραία Φαινόμενα» με τους Τάκη Χατζή και Δημήτρη Καμπουράκη ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

Ο πρώην υπουργός και μέλος της Δημοκρατικής Ευθύνης τόνισε πως το κόμμα θα παρουσιάσει ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο και σημείωσε: «Είμαι απλό μέλος. Ο μόνος από την παλιά γενιά πολιτικών. Η φύση της προσπάθειας αυτής έχει να κάνει με το να προωθηθούν νέοι άνθρωποι και όχι ψηφολέκτες».

Πρόσθεσε πως «αν δεν αιματωθεί η πολιτική ζωή με στοιχεία σοβαρότητας, ποιότητα και από μορφωμένους ανθρώπους – που έχει χιλιάδες τέτοιους η Ελλάδα – και επιλέγουμε να ανακυκλώνουμε από κόμματα που έχει λήξει ο ιστορικός τους χρόνος».

«Αυτή τη στιγμή η εποχή απαιτεί ανθρώπους με γνώση, με ποιότητα και να είναι κοντά στην εποχή», πρόσθεσε και επέμεινε πως «η χώρα δεν μπορεί να αναταχθεί με παλιές νοοτροπίες. Δεν μπορεί να αναταχθεί με τη γενιά μου. Με εμένα».

«Το 2009 που έφυγα συνειδητά από την πολιτική δέχθηκα πέντε προτάσεις από τρία κόμματα να είμαι πρώτος στο επικρατείας και αρνήθηκα επειδή πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να προχωρήσει με νέα σχήματα από καινούργιους ανθρώπους – δεν είναι ηλικιακό το πρόβλημα – είναι βαθιά πολιτικό», είπε ο κ. Παπαδόπουλος στη συνέχεια.

Ακόμα σχολίασε: «Δεν φύγαμε από τα μνημόνια. Τα μνημόνια φύγανε από εμάς. Για να μην οικοδομείται μία ολόκληρη πλάνη και παραμυθία. (…) Οι παροχές είναι μία παλιά ιστορία στην Ελλάδα, στην προεκλογική περίοδο. Εκεί καταστραφήκανε επόμενες γενιές ακριβώς για το λόγο ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός που δεν γίνεται στην Ελλάδα μέσα στο καθεστώς αλλά για το καθεστώς».

Αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως η ελληνική οικονομία χρειάζεται λεφτά, ξένα λεφτά και επενδύσεις.

In this article

Join the Conversation