Κοινό των Ηπειρωτών | Εκδήλωση για την διαχείριση των απορριμμάτων

Δελτίο Τύπου

Άκρως διαφωτιστική για την υφιστάμενη κατάσταση στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο αλλά και τις προκλήσεις των επόμενων ετών, υπήρξε η εκδήλωση με θέμα «Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Διαχείριση των Απορριμμάτων – η εξέλιξη του ζητήματος στην Ήπειρο», που διοργάνωσε η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» το πρωί του Σαββάτου, στον πολυχώρο «Δ. Χατζής» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Ευάγγελος Καπετάνιος, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Ανδρέας Ανδρεαδάκης και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑν) Δημήτρης Πολιτόπουλος.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας στον χαιρετισμό του, σημείωσε: «Η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ξεκάθαρα δικαίωμα και υποχρέωση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Φορέων της (ΦΟΔΣΑ). Σήμερα, εντελώς στρεβλά, λόγω αδυναμίας και δυσκολιών της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης να ανταποκριθεί στο έργο της, όλο το έργο, εκτός της συλλογής, προγραμματίσθηκε, μελετήθηκε και εκτελέσθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αυτή η ημερίδα αποτελεί συμβολή στον διάλογο που απουσίασε. Εστιάζουμε στα προβλήματα και δεσμευόμαστε με την εκλογή μας στη Περιφέρεια Ηπείρου να κάνουμε όλες τις ενέργειες πού απαιτούνται για τη μεταφορά της διαχείρισης στο φυσικό και νόμιμο χρήστη, τον ΦΟΔΣΑ», σημείωσε.

Η παράταξη ευχαριστεί για την παρουσία τους ομιλητές, την Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη, τους Βουλευτές Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά και Γιάννη Στέφο, τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, καθώς και τους εκπροσώπους υποψηφίους παρατάξεων στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

In this article

Join the Conversation