Διαδοχικές επισκέψεις στα ιστορικά Σουλιοτοχώρια για τον συνδυασμό Δύναμη Ελπίδας του Νίκου Γώγου

Δελτίο Τύπου

Τα χωριά του ορεινού όγκου του Δήμου Σουλίου επισκέφθηκαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου κ. Νίκος Γώγος και μέλη του συνδυασμού της Δύναμης Ελπίδας.

Πιο αναλυτικά, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με επικεφαλής τον Νίκο Γώγο βρέθηκαν στο Σούλι, στον Αυλότοπο, στο Τσαγγάρι, στους Κουκλιούς και στη Φροσύνη.

Με τους κατοίκους των χωριών συζήτησαν τα πολλά και σημαντικά προβλήματα καθημερινότητας που τους απασχολούν. Προβλήματα όπως η κακή ποιότητα -ακόμη και η παντελείς έλλειψη- των υπηρεσιών τηλεφωνίας και Internet, καθώς και το κακής ποιότητας οδικό δίκτυο που χρήζει άμεσων παρεμβάσεων συντήρησης, για την ασφαλή μετακίνηση κατοίκων κι επισκεπτών.

Ακόμα ένα πρόβλημα που συζητήθηκε υπήρξε το μείζον ζήτημα της ελλιπούς ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, καθώς οι κάτοικοι των χωριών του Σουλίου έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες μόνο μία φορά την εβδομάδα και αυτό από γιατρό για τον οποίο έχει μεριμνήσει όχι ο Δήμος, αλλά το Υπουργείο Υγείας.

«Οι επισκέψεις μας στα χωριά του Σουλίου δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Είμαστε εδώ για νa μιλήσουμε με τους κατοίκους, να συζητήσουμε και να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για τα ζητήματα που τους απασχολούν και κυρίως για τις δυνατότητες ανάπτυξης του τόπου» δήλωσε αναφορικά με τις επισκέψεις ο κ. Νίκος Γώγος.

Μιλώντας για τις προοπτικές ανάπτυξης των χωριών του Σουλίου ο επικεφαλής της Δύναμης Ελπίδας επεσήμανε: «Θα προσπαθήσουμε, ώστε όλα τα χωριά του Σουλίου να χαρακτηριστούν ως κτηνοτροφικό πάρκο. Ένα φιλόδοξο έργο για το οποίο θα αγωνιστούμε από την πρώτη κιόλας μέρα.

Η λειτουργία του παραδοσιακού τυροκομείου της περιοχής είναι ανάγκη να πραγματοποιηθεί άμεσα και για τον σκοπό αυτό στηρίζουμε τις προσπάθειες ομάδων τοπικών παραγωγών στην μεταποίηση και τυποποίηση προϊόντων με όνομα «Σούλι», με στόχο να γίνουν τα προϊόντα μας μια από τις πιο δυνατές εμπορικές ετικέτες της χώρας».

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους κατοίκους των χωριών σε κυρίαρχο θέμα ανήχθη η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής σε συνδυασμό με την ανάδειξη της πλούσιας ιστορίας του τόπου. Ο ορεινός όγκος του Σουλίου, όπως σημείωσαν, μέλη της Δύναμης Ελπίδας, διαθέτει ιστορικά μνημεία και άπειρο φυσικό κάλλος στοιχεία που αποτελούν πρόσφορο έδαφος για πληθώρα μορφών θεματικού τουρισμού.

Τέλος, σημαντική υπήρξε και η επισήμανση από μέλη του συνδυασμού πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεσα καθαρισμός του δάσους στη Φροσύνη, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου, καθώς το επόμενο διάστημα ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι υπαρκτός.

Γραφείο Τύπου

 

In this article

Join the Conversation