Εγκάρδια υποδοχή του Νικόλα Κάτσιου σε Ραχούλι, Ξηρόλοφο και Καρβουνάρι

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα υποδέχτηκαν οι πολίτες στο Ραχούλι, τον Ξηρόλοφο και το Καρβουνάρι τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Νικόλα Κάτσιο, ενδεικτικό του κλίματος νίκης που έχει παγιωθεί στα χωριά όλων των Δημοτικών Ενοτήτων στο δήμο Σουλίου.

Στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαΐου 2019, ο επικεφαλής της παράταξης «Τόπος Αξιών» μαζί με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει στους κτηνοτρόφους της περιοχής τις δεσμεύσεις του προγράμματος του για την ανασυγκρότηση του πρωτογενή τομέα και να συζητήσει μαζί τους και τα ζητήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους κατοίκους.

Η βελτίωση των υποδομών για τους παραγωγούς, η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών, η μείωση του κόστους παραγωγής, η πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία, η διασύνδεση των κλάδων παραγωγής, η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η χρήση της καινοτομίας, η δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου και η ενίσχυση της εξωστρέφειας με στόχο τη διεύρυνση των αγορών για τα μοναδικής ποιότητας τοπικά προϊόντα με χαρακτήρα «Brand-Σούλι», ήταν τα σημεία στα οποία περιστράφηκε ο γόνιμος διάλογος που αναπτύχθηκε.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στους παραγωγούς ο Ν. Κάτσιος: «Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα στο δήμο Σουλίου θα έρθει μέσα από γόνιμο διάλογο, έχοντας την αμέριστη στήριξη μου ως ο επόμενος δήμαρχος, την έγκυρη επιστημονική καθοδήγηση ως στρατηγικό σύμβουλο και αξιοποιώντας τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία. Δεν θα γίνει τίποτα στο οποίο δεν θα συμφωνήσετε εσείς οι παραγωγοί. Γνωρίζω τα προβλήματα που υπάρχουν, σας ανέλυσα τις δυνατότητες που έχετε, στο χέρι μας είναι να συνεργαστούμε και να ανατάξουμε την τοπική παραγωγή, ενισχύοντας ταυτόχρονα και το αγροτικό εισόδημα όλων σας».

Στο Ραχούλι και τον Ξηρόλοφο τη συζήτηση απασχόλησε η ανάγκη εκτέλεσης έργων αντιπλημμυρικής προστασίας του ποταμού Κωκυτού, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται καταστροφές σε περιουσίες και κατοικίες, ενώ στο Καρβουνάρι ο Ν. Κάτσιος δεσμεύτηκε να δώσει οριστική λύση στο πολύχρονο πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η Τοπική Κοινότητα.

Οι περιοδείες νίκης της παράταξης «Τόπος Αξιών» συνεχίζονται καθημερινά με βάση το πρόγραμμα που έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ το πρωί της Κυριακής 19 Μαΐου 2019 ο Ν. Κάτσιος θα μιλήσει στην κεντρική εκδήλωση της παράταξης του στη Δημοτική Ενότητα Αχέροντα, που θα πραγματοποιηθεί στο Γαρδίκι στην Αίθουσα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου στις 11:30.

In this article

Join the Conversation