Δημήτρης Παναγιώτου | Γιατί με τον Νίκο Γώγο

Δελτίο Τύπου

Η απλότητα, η ειλικρίνεια, η ηθική και η τιμιότητα που χαρακτηρίζουν τον Νίκο Γώγο, με ώθησαν να αποδεχτώ την άκρως τιμητική του πρόταση και να συμπορευθώ μαζί του.

Το να λες πως δεν με απασχολεί ο τόπος μας είναι σαν να λες πως δεν με απασχολεί η ίδια η ζωή μου! Έτσι δεν πρέπει να αφήσουμε την ζωή μας και το μέλλον μας σε κανενός άλλου τα χέρια εκτός από τα δικά μας. Κανείς δεν δικαιούται σε μια τέτοια συγκυρία για την χώρα, αλλά κυρίως για τον Δήμο μας, να απέχει από τα κοινά. Έτσι ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα που μου απηύθυνε ο μελλοντικός μας Δήμαρχος Νίκος Γώγος. Κάλεσμα όχι απλώς σε έναν συνδυασμό, αλλά κάλεσμα σε ένα όραμα ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία είναι το πρωτογενές κύτταρο της πολιτικής. Που μέσω της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με τον πρωτογενή τομέα, καλλιέργεια αρωματικών φυτών(ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ), έχω κατανοήσει πλήρως πως αποτελεί το πλέον ζωτικό γρανάζι της οικονομίας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Με την επιστροφή μου στο χωριό μου το Προδρόμι, από την Αθήνα, όπου άφησα την αίγλη της μεγαλούπολης και την διευθυντική θέση σε πολυεθνική εταιρία, ήξερα πως έπρεπε να ανέβω ένα βουνό. Με θεμέλια όμως τις γνώσεις που αποκόμισα από τις σπουδές μου στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, την αλληλεγγύη των συγχωριανών και συνδημοτών μου, μα κυρίως με την ασίγαστη φλόγα μου για δουλειά, κατάφερα να μετατρέψω την ‘’κακοτράχαλη γη’’, που ήταν η πρώτη περίοδος μετά την επιστροφή μου, σε ‘’εύφορο κάμπο’’. Συνειδητοποίησα πως ο Δήμος είμαστε εμείς! Οι άνθρωποι που επιμένουμε να ζούμε εδώ, να εργαζόμαστε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στον τόπο αυτόν. Διακατέχομαι πλέον από αίσθημα ευθύνης να αντιπροσφέρω, με όλες μου τις δυνάμεις, στον τόπο που με ανέθρεψε την βοήθεια αυτή.

Η εξουσία για κάποιους είναι αυτοσκοπός. Δικός μας στόχος όμως στην ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ είναι η συνεισφορά στον τόπο μας. Είμαστε μια ομάδα απλών πολιτών, που μέσω της άμεσης, καθημερινής και ανεπιτήδευτης επαφής μας με τον συμπολίτη, μπορούμε να ανανεώσουμε τον Δήμο και να τον καταστήσουμε σύγχρονο, εξωστρεφή και ισχυρό.

Γνωρίζουμε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα η αδέσμευτη Τοπική Αυτοδιοίκηση, διακατέχεται (ή τουλάχιστον πρέπει) από έναν συγκρουσιακό χαρακτήρα όταν και όπου πρέπει. Μέσω της ενασχόλησης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση θεωρώ πως μπορούμε να κατακτήσουμε με καθημερινή πάλη και αγώνα, όλα όσα θέλουμε να μας χαριστούν ενώ καθόμαστε στον αναπαυτικό καναπές μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί αλλά ούτε και πρέπει να μείνει ένας απλός παρατηρητής των αλλαγών. Επίσης χρέος της είναι να μην γίνεται μέρος του προβλήματος αλλά η λύση αυτού. Με γνώση, ικανότητα και διάθεση μπορούμε να γίνουμε η μηχανή που θα φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη μέσω του τουρισμού, της γεωργοκτηνοτροφίας, του πολιτισμού και όχι το βαγόνι που έπεται αυτής. Τα σημαντικότατα προβλήματα που καθημερινά βιώνουμε δεν πρέπει να μας πτοήσουν, ούτε να μας δημιουργήσουν εσωστρέφεια απορρίπτοντας οτιδήποτε νέο, διαφορετικό και καινοτόμο.

Η ουσία της πολιτικής δεν πρέπει να είναι η προσκόλληση μας στο παρελθόν αλλά το συνετό και πραγματικό ενδιαφέρον για το μέλλον. Αυτό το είδα στα μάτια του Νίκου Γώγου όταν μου πρότεινε να συμμετάσχω κι εγώ στην ομάδα του. Δεν είχα καμία απολύτως αμφιβολία για το αν θα έπρεπε ή όχι να συμπορευθώ μαζί του. Αυτό τώρα ζητάω και από εσάς. Όχι απλώς να συμπορευθείτε μαζί μας στο όμορφο αυτό ταξίδι, αλλά ΜΑΖΙ να δημιουργήσουμε τα νέα μονοπάτια που θα μας οδηγήσουν σ’ένα καλύτερο αύριο για αυτόν τον ευλογημένο τόπο.
Στόχος προσωπικός, αλλά και όλων στον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ, είναι να έχουμε το βλέμμα στο αύριο. Πρέπει να δώσουμε στην νέα γενιά της περιοχής μας τα φτερά ώστε να πετάξουν μακριά και να γνωρίσουν τον κόσμο, αλλά συγχρόνως ρίζες να επιστρέψουν και λόγους για να μείνουν εδώ.

Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν, απαιτούμε συμμετοχή στο μέλλον μας, μαθαίνουμε από τα λάθη, λάθη μας και λάθη τους και συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλό ΟΛΩΝ.
Μπορούμε να αλλάξουμε τον ρου των πραγμάτων. Τίποτα εξάλλου δεν είναι αδύνατο σε αυτή την ζωή! Ό,τι δεν συνέβη ποτέ, είναι αυτό που δεν ποθήσαμε αρκετά.
Κι εμείς, με μπροστάρη τον Νίκο Γώγο, ποθούμε, αλλά και μπορούμε, να αλλάξουμε το παρόν και το μέλλον μας!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΖΑΧΟΣ)
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Σουλίου

In this article

Join the Conversation