Πάμε Μαζί για τον Τόπο μας | Ο Συνδυασμός για την Τ.Κ Γλυκής

Δελτίο Τύπου

Να ενωνεις, Να δημιουργείς, Να προσπαθείς, Να παρεμβαίνεις, Να αναπλάθεις, Να φροντίζεις, Να ενθαρρύνεις τους συμπολίτες σου, Να στηριζεις τους αδυναμους, Να δίνεις προοπτική στο χωριό σου. Αυτές είναι οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες συμφωνήσαμε σαν ομάδα, και φιλοδοξούμε να πορευτούμε.

Εχουμε επίγνωση πως η καθημερινότητα είναι ότι ποιο σημαντικό για τους ανθρώπους του χωριού μας. Η καθαριότητα, ο φωτισμός, η φροντίδα των δημόσιων χώρων και η διαχείρηση των σκουπιδιών είναι τα βασικά στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα ζωής ενος τόπου. Για αυτό και στο πρόβλημα των διακοπών νερού είτε σε συνενόηση με ΔΕΗ, είτε με τποθέτηση γεννήτριας θα δοθεί οριστική λύση. Ταυτόχρονα θα ορισθούν συγκεκριμένοι χώροι για εναπόθεση κλαριών φυτών, και σκουπιδιών με μεγάλο όγκο. Οτι μουτζουρώνει την εικόνα του χωριού πρέπει και θα εξαλειφθεί.

Η νόσος των πλατάνων δεν αφανίζει μόνο δέντρα, αν μείνουμε ανήμποροι θα αφανίσει και το μέλλον αυτού του τόπου. Ετσι μέχρι οι ειδικοί να βρούν την οριστική λύση στο πρόβλημα εμέις απλά θα φυτέψουμε μια μουριά η ότι αλλο δέντρο εκεί που ένα άλλο ξεράθηκε. Το πράσινο του τόπου πρέπει να διατηρηθεί με κάθε τρόπο.

Το οικιστικό και η ένταξη στο λεγόμενο σχέδιο πόλης καινούργιων περιοχών είναι απαραιτητη προυπόθεση για οποιαδήποτε ανάπτυξη. Δράσεις προς την κατεύθυνση αυτή θα μετατρέψουν απλή γη σε οικόπεδα αυξάνοντας την περιουσία των κατοίκων. Οι χώροι που θα προταθούν θα είναι στην περιοχή του μπέικου, και η παραποτάμια ζωνη παράλληλα με την ποταμιά.

Ενα φιλόδοξο σχέδιο μας που θα μπει σε διαβούλευση με τους κατοίκους είναι η δημιουργία του ιδρύματος Αχέροντα. Θα διεκδικίσουμε να παραχωρηθούν σε αυτόν η εκμετάλευση των πανηγυριών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, καθώς και η διαχείρηση των πηγων. Με ελλαχιστο εισιτήριο 0,50 ευρώ είσοδο στις πηγές και ένα ευρώ για το πάρκινγκ θά υπάρξουν 70-80.000ευρώ έσοδα που θα είναι πλήρη ανταποδοτικά. Ετσι θα έχουμε φύλακες ξεναγούς στις πηγές, εργάτες καθαρισμού και άλλες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την σημερινή εικόνα εγκατάλειψης και απαξίωσης.`

Θεωρούμε πως ο τόπος τούτος είναι ευλογημένος. Με τις κατάλληλες υποδομές και τους σωστούς κανόνες οι πολίτες θα αναπτυχθούν και θα ευημερίσουν.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

ΒΑΣΙΑΔΗ ΕΛΕΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΛΕΚΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ\
ΤΖΙΜΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΦΟΥΝΤΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ
ΦΩΤΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

In this article

Join the Conversation