Δελτίο Τύπου | Περιοδεία και ομιλία Ηλία Κουτσή στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τι ανέφερε για ελαστικές σχέσεις εργασίες και για την μετατροπή των υπαρχουσών συμβάσεων σε μόνιμων

Περιοδεία στο κτίριο του παλιού Γυμνασίου Παραμυθιάς που στεγάζονται οι υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Ηλία Κουτσή.

Ο Ηλίας Κουτσής απευθυνόμενος στους εργαζόμενους αναφέρθηκε στην μεταρρύθμιση «Κλεισθένης Ι» που ήρθε να συμπληρώσει τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη» και να φέρει εκτόξευση της απασχολησιμότητας και της ευελιξίας στις εργασιακές σχέσεις, κατακόρυφη μείωση του μόνιμου προσωπικού, αξιοποίηση του λεγόμενου εθελοντισμού, η συρρίκνωση κρίσιμων κοινωνικών υπηρεσιών, που τις υποκαθιστούν ιδιώτες και ΜΚΟ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ειδικά στο Δήμο μας τα 2-3 επόμενα χρόνια οι συνταξιοδοτήσεις θα είναι πολλές καθιστώντας το έργο των δημοτικών υπηρεσιών ακόμη δυσκολότερο.

Ως προς τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι» τόνισε ότι οι «εργαζόμενοι- όμηροι» για χρόνια των συμβάσεων ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνει ευελιξία και απασχολησιμότητα ειδικά σε έναν τομέα (φροντίδα ευπαθών ομάδων, ηλικιωμένων κ.α) που είναι κρίσιμος και στην περιοχή μας. Είναι υποκριτικό να βγαίνουν τώρα 4 μέρες πριν τις εκλογές άλλοι υποψήφιοι που στήριξαν και στηρίζουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίες και μιλούν για μετατροπή σε αορίστου χρόνου όταν από άλλες θέσεις ευθύνης έκαναν ακριβώς το αντίθετο.

Επιπροσθέτως ο Ηλίας Κουτσής τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνεί με την άποψη του Σωματείου Εργαζομένων των ΟΤΑ Θεσπρωτίας που απαιτεί να μην υπάρξει επαναπροκήρυξη των θέσεων αλλά μετατροπή των υπαρχουσών συμβάσεων σε μόνιμων θέσεων διότι έτσι χτυπιέται το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία.

Τόνισε ότι οι κομμουνιστές είτε από την θέση της δημοτικής αρχής είτε ως δημοτικοί σύμβουλοι μάχονται για μόνιμες θέσεις με πλήρη δικαιώματα κόντρα στις επιταγές της ΕΕ και όλων των τελευταίων κυβερνήσεων που υπηρετούν δεκάδες πρόθυμοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες σε όλη τη χώρα.

Τέλος, κάλεσε τους εργαζόμενους να μην δώσουν εκ νέου «συγχωροχάρτι» σε όλους τους τοπικούς και κεντρικούς άρχοντες που προώθησαν αυτές τις πολιτικές και να κάνουν τη διαφορά ρίχνοντας κόκκινη ψήφο σε όλες τις προσεχείς κάλπες.

In this article

Join the Conversation