Δελτίο Τύπου | Στο προσωπικό του “Βοήθεια στο Σπίτι” ο Καραγιάννης | Επί τάπητος τα προβλήματα της υπηρεσίας

Στο επίκεντρο η έλλειψη προσωπικού, η τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας της υπηρεσίας και οι καθυστερήσεις στην μισθοδοσία

Δελτίο Τύπου

Τα προβλήματα και η ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Υποψήφιου Δημάρχου Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη με εργαζόμενες του προγράμματος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον υποψήφιο δήμαρχο το προσωπικό του προγράμματος,  τα βασικά προβλήματα εστιάζονται στην έλλειψη οδηγού, με αποτέλεσμα, να οδηγούν οι ίδιες τα οχήματα, στην λειτουργία της τηλεφωνικής γραμμής η οποία είτε υπολειτουργεί είτε δεν λειτουργεί καθόλου και στην πληρωμή του προσωπικού στην ώρα του.

Περιγράφηκαν οι δράσεις της δομής κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους οι οποίοι ζούνε μόνοι τους το περισσότερο χρόνο στα χωριά μας ενώ επισης το προσωπικό μεταξύ άλλων σημείωσε την σπουδαιότητα της συνέχισης λειτουργίας της υπηρεσίας αναφέροντας χαρακτηριστικά συγκινητικά περιστατικά με ηλικιωμένους σε απομακρυσμένες κοινότητες του Δήμου Σουλίου.

“Οι κοινωνικές δομές του Δήμου Σουλίου, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχή και αντιμετωπισης, καθώς είναι βασικό εργαλείο αλληλεγγύης προς τους δημότες μας και τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Η δωρεάν απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας, είναι βασική υποχρέωση κάθε Δημοτικής Αρχής, πόσο μάλλον όταν επρόκειτο για φροντίδα ηλικιωμένων και ατόμων με ειδικές ανάγκες” ανέφερε σε δηλώσεις του ο υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιαννης, ο οποίος τόνισε πως για την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών, θα πρέπει η υπηρεσία να “συνδεθεί”, με την λειτουργιά  κοινωνικού ιατρείου και κοινωνικού φαρμακείου, για τα οποία έχουμε δεσμευτεί πως θα τα υλοποιήσουμε με την συνεργασία γιατρών και φαρμακοποιών εθελοντών του τόπου μας.

“Το πρόβλημα των τηλεφωνικών γραμμών θα λυθεί με το νέο τηλεφωνικό κέντρο και την γραμμή εξυπηρέτησης του Δημότη, το οποίο το έχουμε εξαγγείλει στα πλαίσια των προγραμματικών μας θέσεων στην κατηγορία Ευφυής Δήμος” ανέφερε ο Γιάννης Καραγιάννης, συμπληρώνοντας πως η θέση οδηγού θα προβλεφτεί στην από κοινού με το προσωπικό του Δήμου, μελέτη σχεδιασμού, για τη διαδικασία έγκρισης θέσεων στον ΟΕΥ της υπηρεσίας καθώς και τον αντίστοιχο ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων. Τέλος σχετικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές, ο Γιάννης Καραγιάννης τόνισε πως θα εξαντληθεί κάθε πιθανότητα εξέτασης της συμβολής της Δημοτικής Αρχής στην πληρωμή των εργαζόμενων στις περιπτώσεις που παρατηρείται καθυστέρηση απο του Υπουργείο, μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου Σουλίου

In this article

Join the Conversation