Το ΚΚΕ Παραμυθιάς για τα αποτελέσματα των εκλογών

Δελτίο Τύπου

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους, τα μέλη μας, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους που έδωσαν τη μάχη και συνέβαλαν στην ενίσχυση του κόμματος και των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες. Το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει τους εκλεγμένους αγωνιστές σε δήμους, περιφέρειες και ευρωβουλή, για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Ήδη καταγράφεται η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που συνέχισε το έργο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι, ωστόσο, θετικό το γεγονός ότι ένας κόσμος στρέφεται σε παλιότερες δοκιμασμένες κι αποτυχημένες επιλογές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ) ή σε άλλες δυνάμεις που στηρίζονται και προετοιμάζονται, για να παίξουν το ρόλο του αναχώματος ή συμπληρώματος στην αντιλαϊκή διαχείριση.

Συνολικά, παρά τις όποιες θετικές διεργασίες, εκφράζεται τάση συντηρητικοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Γι’ αυτό το φαινόμενο, ευθύνονται συνολικά οι αστικές πολιτικές δυνάμεις: η ΝΔ που με τις θέσεις της επένδυσε ανοιχτά στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό, ο ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να ντύσει μια βάρβαρη πολιτική, με το μανδύα της “προόδου”.

Η υποχώρηση της Χ.Α. πρέπει να συνεχιστεί και στις εθνικές εκλογές, ώστε ο ελληνικός λαός να πετάξει έξω από την Βουλή το ναζιστικό μόρφωμα. Ταυτόχρονα, χτύπημα πρέπει να δοθεί στη συνολικότερη αναμόρφωση του ακροδεξιού χώρου. Η κατάσταση οπωσδήποτε θα ήταν καλύτερη, αν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν έδειχναν ανοχή απέναντι σε τέτοιες δυνάμεις.

Αυτή τη βδομάδα δίνουμε την μάχη του 2ου γύρου σε 5 Δήμους. Στους υπόλοιπους δήμους και περιφέρειες που έχουν περάσει εκπρόσωποι του νέου διπολισμού, εκφράζουμε την αντίθεσή μας, με οποιοδήποτε τρόπο στην κάλπη (λευκό ή άκυρο), δηλώνοντας ότι θα μας βρουν απέναντι από θέση ισχυρής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να δώσουμε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Σε σχέση με την περιοχή μας η άνετη κατάκτηση της δεύτερης έδρας στο Δημοτικό Συμβούλιο και η άνοδος μας σε ψήφους και ποσοστό αποτελεί ελπιδοφόρο μήνυμα για το λαό της περιοχής μας. Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί η μεγάλη άνοδός μας στην ΔΕ Αχέροντα όπου και υπερδιπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας, τα άκρως ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε πολλά χωριά της ΔΕ Παραμυθιάς (Σέλιανη, Ξηρόλοφος, Σεβαστό, Παγκράτι, Νεοχώρι κ.α) αλλά και η άνοδος στην ΔΕ Σουλίου παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Τέλος τα σταθερά αξιόλογα αποτελέσματά μας σε επίπεδο Περιφέρειας Ηπείρου και Ευρωβουλής δείχνουν ότι οι θέσεις μας έχουν πλατιά απήχηση.

Δώσαμε έναν ελπιδοφόρο αγώνα με αυταπάρνηση, κόντρα στα προγνωστικά, στις πιέσεις, στους εκβιασμούς. Έφτασαν μάλιστα σε σημείο 3 μέρες πριν τις εκλογές να μας καταστρέψουν πολιτικό υλικό (αφίσες και πανό) που τοποθετήθηκε χάρη στην οικονομική στήριξη του ΚΚΕ από τον λαό και να βεβηλώσουν μια μαρτυρική περιοχή με ναζιστικά σύμβολα! Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και σε υλικά άλλων πολιτικών κομμάτων, ενέργειες τις οποίες καταγγέλλουμε, καλώντας τον λαό και τη νεολαία της περιοχής μας σε εγρήγορση, επισημαίνοντας ότι τον φασισμό τον γεννά και τον εκτρέφει το ίδιο το σύστημα και η κρίση του.

Μπροστά μας τώρα έχουμε τις βουλευτικές εκλογές. Θα δώσουμε και αυτή τη μάχη με αισιοδοξία, κόντρα σε διλήμματα, που θα δυναμώσουν, στο όνομα κάποιων επιμέρους διαφορών, που δεν αλλάζουν τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και λοιπών κομμάτων. Η επίσπευση των εκλογών έχει, επιπροσθέτως, ως στόχο να μην ανακοπεί η προώθηση σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (π.χ Κυπριακό) σε βάρος των λαών. Καλούμε όλους αυτούς, που στις ευρωεκλογές δίστασαν να κάνουν το βήμα, που ψήφισαν και αυτή τη φορά με «κρύα καρδιά» (και είναι πολλοί !!!), να κάνουν στις εθνικές εκλογές την πραγματική διαφορά με ΚΚΕ ισχυρό στη βουλή και στο λαό

In this article

Join the Conversation