Με συγκινήσεις άλλα και με την παρουσία ελάχιστων επίσημων, η κορύφωση των εορτών Σουλίου +ΒΙΝΤΕΟ

Προτίμησαν την παρουσία στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω των προσεχών βουλευτικών εκλογών

Κορυφώθηκαν το πρωί της Κυριακής στον ιστορικό χώρο του Σουλίου, οι τριήμερες εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μνήμη του ολοκαυτώματος του Σουλίου, παρουσία πλήθους επισκεπτών άλλα ελαχίστων επίσημων, που από οτι φάνηκε προτίμησαν την παρουσία στις εκλογικές τους περιφέρειες λόγω των προσεχών βουλευτικών εκλογών.

Ετσι, η παρουσία των επίσημων στις εκδηλώσεις του Σουλίου, περιορίστηκε στους επίσημους της Θεσπρωτίας + τον Περιφερειάρχη ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα το παρόν έδωσαν, ο σεμβασμιότατος Μητροπολίτης Παραμυθιάς κ.κ Τιτος, οι βουλευτές Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι διοργανωτές της εκδήλωσης δήμαρχος Σουλίου και αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Σταυρούλα Μπραίμη και Θωμάς Πιτούλης, ο αντιπερφιφερειάρχης νεολαίας Αλκιβιάδης Λάμπρου,  ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρ. υπουργός Αντώνης Μπέζας, ο πρ. βουλευτής Ηλίας βεζδρεβάνης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Το τελετουργικό περιλάμβανε τον χαιρετισμό του αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, την εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον απόγονο της φάρας των Κουτσονικαίων Νίκο Κουτσονίκα, την εντυπωσιακή αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, τον συγκινητικό χαιρετισμό της δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραίμη και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Ειχε προηγηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δονάτου Σουλίου Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού τελέσθηκε Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ.κ. Τίτου.

Παράλληλα διοργανώθηκε ο αγώνας θυσίας Σουλιωτών

Βίντεο, από την κάμερα του Βασίλειου Δάλλα

In this article

Join the Conversation