Ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μπρέστας του ΚΚΕ στην αγορά της Παραμυθιάς

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα όπως η ανεργία, η μετανάστευση των νέων, οι παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, οι εξορύξεις πετρελαίου κ.α.

Μαζική περιοδεία και συζήτηση πραγματοποίησε η ΚΟ Παραμυθιάς του ΚΚΕ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Νίκο Μπρέστα το πρωί του Σαββάτου στην αγορά της Παραμυθιάς. Τα μέλη του ΚΚΕ και ο Νίκος Μπρέστας περιόδευσαν και μίλησαν με εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας, κυρίως νέους.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν θέματα όπως η ανεργία, η μετανάστευση των νέων, οι παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας, οι εξορύξεις πετρελαίου κ.α.

Ο Νίκος Μπρέστας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το παραμύθι της μεταμνημονιακής εποχής και της δίκαιης ανάπτυξης, που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή της βιώσιμης ανάπτυξης που προβάλλει η ΝΔ, δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού. Τα προβλήματα, τα βάσανα, η ανασφάλεια είναι εδώ, γιατί παραμένουν όλες οι αιτίες που μας προκάλεσαν».

Επιπλέον σημείωσε ότι «όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, πάλεψε ενάντια σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, στάθηκε δίπλα στον άνεργο, τον συνταξιούχο, τη νεολαία, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, τον επιστήμονα. Ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε και καταθέτει δεκάδες προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση του λαού και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει».

Ειδικά για το θέμα των παραγωγικών δυνατοτήτων επισήμανε ότι «η Ελλάδα και η περιοχή μας έχει έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Έχει τεράστιες δυνατότητες βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής για να εξασφαλίσουν λαϊκή ευημερία, ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών, με προστασία του περιβάλλοντος και μείωση του εργάσιμου χρόνου.

Αυτές, όμως, είτε υποτάσσονται στην κερδοφορία του κεφαλαίου, είτε παραμένουν αναξιοποίητες, γιατί δεν αποτελούν «συγκριτικά πλεονεκτήματα» μέσα στον ανταγωνισμό. Επιπλέον, οι δυνατότητες αυτές υπονομεύονται από την ΕΕ και τους περιορισμούς που θέτει».

In this article

Join the Conversation