70 αεραθλητές στον ουρανό της Παραμυθιάς για το “Paramythia Paragliding XC Open” | Τα αποτελέσματα

"Για να αυξηθεί η αεραθλητική επισκεψιμότητα που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας ελπίζουμε να «ανοίξει ο δρόμος» για την ουσιαστική βελτίωση της προσβασιμότητας και των υπόλοιπων υποδομών"

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Αγώνας Κυπέλλου Αλεξιπτώτου Πλαγιάς “PARAMYTHIA Paragliding XC Open” που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά το τριήμερο 15-17 Ιουνίου 2019 και τον οποίο συνδιοργάνωσε ο Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς με τον Δήμο Σουλίου.

Υπήρξε πολύ μεγάλη συμμετοχή στον αγώνα που μεγιστοποίησε τις απαιτήσεις για την οργάνωση και τις υποδομές, καθώς το πλήθος των συμμετεχόντων έφτασε τους 70 αεραθλητές από όλη την Ελλάδα και 2 από το εξωτερικό, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος (ο μεγαλύτερος σε αγώνα PARAPENTE στην Ελλάδα εφέτος) και ικανοποιητικός.

Στο αγωνιστικό μέρος οι αεραθλητές με σύμμαχο τις ιδανικές καιρικές συνθήκες πραγματοποίησαν 1 προπονητικό και 3 αγωνιστικά TASK (συνολικής απαιτούμενης διανυθείσης απόστασης >220 km) στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουλίου που περιελάμβαναν, πτήσεις πολλών χιλιομέτρων, υψηλού ανεμοπορικού επιπέδου και αυξημένων πτητικών ικανοτήτων, οι οποίες συγκέντρωσαν ιδιαίτερα υψηλές βαθμολογίες.

Άκρως επιτυχημένη ήταν η αγωνιστική παρουσία των τριών αεραθλητών του Α.Σ. Παραμυθιάς Ευάγγελου Αθανασίου, Αθανάσιου Κοράκη και Κωνσταντίνου Πάλλα που συμμετείχαν στον αγώνα καθώς και οι τρεις έφεραν διακρίσεις.

Τα επίσημα αποτελέσματα εδώ

Με τη πραγματοποίηση του αγώνα, δόθηκε η ευκαιρία σε πιλότους από όλη την Ελλάδα με αφετηρία την πίστα απογείωσης που βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Γκορίλα να πετάξουν στα πανέμορφα όρη Παραμυθιάς και όρη Σουλίου και να γνωρίσουν πτητικά μια περιοχή ιδιαίτερου και απαράμιλλου κάλλους με ιδανικές συνθήκες για αεραθλητισμό.

Τα χαμόγελα και οι ευχαριστίες που εισπράξαμε όλες αυτές τις ημέρες και ιδιαίτερα κατά την αναχώρηση τους καθώς και η προτροπή από όλους να διοργανώσουμε αγώνα και την επόμενη χρονιά, ήταν η καλύτερη ανταμοιβή μας για την δύσκολη προσπάθεια που καταβάλαμε για την διοργάνωση του αγώνα.

Με την μεγάλη διοργανωτική και αγωνιστική επιτυχία του αγώνα ο Αεραθλητικός Σύλλογος Παραμυθιάς (πάντα με την αρωγή του Δήμου Σουλίου) κατέστησε την Παραμυθιά σαν μία από τις πρώτες επιλογές στην Ελλάδα για την μελλοντική διεξαγωγή μεγάλων επίσημων διοργανώσεων του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς.

Σε αυτή την προοπτική για να αναδειχθεί περαιτέρω ο αεραθλητισμός στον τόπο μας και να αυξηθεί η αεραθλητική επισκεψιμότητα που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας ελπίζουμε να «ανοίξει ο δρόμος» για την ουσιαστική βελτίωση της προσβασιμότητας και των υποδομών.

Τελειώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Παραμυθιάς θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά:
– τον Δήμο ΣΟΥΛΙΟΥ για την άριστη συνεργασία και αρωγή,
– το Α.Τ. Παραμυθιάς, το Πυροσβεστικού κλιμάκιο Παραμυθιάς και το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς για την έγνοια και επιφυλακή τους
– τους εθελοντές αεραθλητές (Δήμου Χρήστο – Κήττα Αλέξανδρο – Μπότσιο Γεώργιο – Μπρέστα Νικόλαο) που συνέβαλλαν αποφασιστικά στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα,
– τους χορηγούς του αγώνα livetrack24, Αρτοποιείο Μπέλλος Ευθύμιος, Supermarket Ξένος, Χωματουργικά Ρίζος Νικόλαος, Epirus food supply, Red Bull και Οπωροπωλείο Δρίμτζιας Έκτορας.
– τους Αναστάσιο Πριβατσιτσάνη, Γιώτα Ραπάνου, Βαγγελη Τσούκα και Πέτρο Μίσκο για την αμέριστη οργανωτική βοήθεια που μας παρείχαν.

To δελτίο ειδήσεων του STAR αναφέρθηκε στον αγώνα. Βλέπε video

In this article

Join the Conversation