Μεταφορά απορριμμάτων από την Κέρκυρα προανήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης | Βίντεο

"Ηπειρος και Δ. Μακεδονία θα χρησιμοποιηθούν έστω και παρενθετικώς για ένα χρονικό διάστημα για να ανακουφίσουν περιοχές όπως τα Ιόνια"

Την προσωρινή μεταφορά απορριμμάτων από Κέρκυρα προανήγγειλε  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς να διευκρινίζει για το τι θα γινει με το υπόλειμμα που θα προκύψει μετά την επεξεργασία στην μονάδα ΑΣΑ.

Σύμφωνα με όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος Καλοκαίρι», ο τομέας των σκουπιδιών ήταν ένα «Βατερλώ ανυπέρβλητου μεγέθους» σε όλη τη χώρα, πλην των Περιφερειών  Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, που δεν ακολούθησαν τον σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων.

Αναφέρθηκε ειδικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το πρόβλημα των σκουπιδιών, η οποία δεν απορρόφησε τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, και καταλόγισε ευθύνες στο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Ειδικά για την Κέρκυρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως θα «ανακουφιστεί προσωρινά» από γειτονικές περιφέρειες, κάνοντας λόγο για προσωρινή μεταφορά στην Ήπειρο

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε :

Δύο περιφέρειες, η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία, είναι οι μόνες δύο περιφέρειες στην Ελλάδα, που αποφάσισαν παρά την εντολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να μην πειθαρχήσουν και να μην ακυρώσουν τον Περιφερειακό Σχεδιασμό που είχε κάνει η κυβέρνηση Σαμαρά. Αυτές οι δύο Περιφέρειες είναι οι μόνες οι οποίες σήμερα έχουν σύγχρονους σταθμούς επεξεργασίας απορριμμάτων και θα χρησιμοποιηθούν έστω και παρενθετικώς για ένα χρονικό διάστημα για να ανακουφίσουν περιοχές όπως τα Ιόνια Νησιά, βλέπε τι γίνεται στην Κέρκυρα, όπου ο εκεί Περιφερειάρχης Γαλιατσάτος με το ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε να μην κάνει απολύτως τίποτα, έχει αφήσει την Κέρκυρα μέσα στα σκουπίδια από την ανικανότητά του. Τι πρέπει να κάνουμε; Να τα φάμε τα σκουπίδια; Σας λέω: Ηπειρος και Δυτική Μακεδονία ακολούθησαν το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, σήμερα έχουν τα εργοστάσια, δεν έχουν πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ιόνια Νησιά, Αττική, ακυρώσανε το σχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά.Τι κάνανε; Μια τρύπα στο νερό. Αυτός ήταν ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν και τα μούτρα να μιλάνε!»  

In this article

Join the Conversation