Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον πολιτικό όρκο και το νεο δημοτικο συμβούλιο

Πετυχημένο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αυτό που θα συγκρουστεί με όλους εκείνους που ευθύνονται για τα δεινά του λαού

Έχοντας υπ όψη την διαδικασία που προβλέπεται από την νομοθεσία σύμφωνα με την οποία δεν ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία των αιρετών, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» δηλώσαμε ότι δεν συμφωνούμε με την διαδικασία τέλεσης θρησκευτικού όρκου, γιατί αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με μια καθαρά πολιτική πράξη όπως είναι η ορκωμοσία των αιρετών εκπροσώπων του λαού, πράξη που δεν έχει καμία σχέση με τις πεποιθήσεις και τον ασπασμό οποιασδήποτε θρησκείας, διαδικασία που αποτελεί μια καθαρά συνειδησιακή υπόθεση.

Ως εκ τούτου οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δώσαμε τον παρακάτω πολιτικό όρκο:
δηλώνουμε με βάση την τιμή και την συνείδηση μας πως στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου και έξω από αυτό, θα υπηρετούμε και θα υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού.

Σχετικά με την νέα δημοτική περίοδο, ελπίζουμε αυτή να είναι πετυχημένη… και πετυχημένη δημοτική αρχή και δημοτικό συμβούλιο, σημαίνει ότι θα σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης των διεκδικήσεων, των αναγκών και των προβλημάτων του λαού.

Πετυχημένο, για το λαό και τον τόπο, Δημοτικό Συμβούλιο, είναι αυτό που θα συγκρουστεί με όλους εκείνους που ευθύνονται για τα δεινά των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, δηλαδή τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, την ΕΕ και τους υπόλοιπους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Γνωρίζουμε ότι η κατάσταση στους δήμους είναι δύσκολη ειδικά μετά και τη νέα μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» όμως εκτιμούμε, γιατί η ιστορία το έχει αποδείξει, ότι η λύση των προβλημάτων έρχεται μόνο μέσα από τους αγώνες. Ποτέ κανείς δεν κέρδισε διότι παρακάλεσε ή έσκυψε το κεφάλι. Και μείς θέλουμε το λαό μας περήφανο και νικητή και τη νεολαία πραγματικό πρωταγωνιστή και γι΄αυτό θα παλέψουμε σκληρά εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

In this article

Join the Conversation