Σπούδασε τουριστικά επαγγέλματα στο ΙΕΚ Ηγουμενίτσας

Ειδικότητες και εγγραφές

Αν σου αρέσει η επικοινωνία με τους ανθρώπους και η επαφή με διαφορετικές κουλτούρες τότε η ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» θα σου προσφέρει την ευκαιρία να αποκτήσεις τις απαραίτητες δεξιότητες ώστε να εργαστείς σε αυτό που σου αρέσει.

Περισσότεροι από τριάντα τρία εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα. Η τουριστική αγορά όμως, που αποτελεί τον βασικό πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, απαιτεί ικανούς επαγγελματίες που θα παρέχουν υπηρεσίες ποιότητας.

Η ειδικότητα «Τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας» αποσκοπεί στη δημιουργία άριστα καταρτισμένων στελεχών που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης.

Οι απόφοιτοι είναι ειδικευμένοι εργαζόμενοι, ικανοί να χειρίζονται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα: υποδοχή των πελατών στις ξενοδοχειακές μονάδες, εργασίες στους ορόφους και τα δωμάτια, προμήθεια και διαχείριση του αποθέματος εμπορευμάτων και του υλικού, πώληση και σερβίρισμα φαγητών και ποτών στο εστιατόριο και μπαρ.

Επαγγελματική αποκατάσταση:

Οι απόφοιτοι της ειδικότητας καλύπτουν θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης:

  • Ξενοδοχεία
  • Ενοικιαζόμενα δωμάτια
  • Τουριστικά κέντρα διακοπών
  • Κάμπινγκ
  • Εστιατόρια
  • Μπαρ-καφετέριες
  • Επιχειρήσεις catering

Ποιοι μπορούν να εγγραφούν

Προϋπόθεση εγγραφής είναι η κατοχή απολυτηρίων τίτλων ως εξής: Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ), Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (ΤΕΛ), Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ), Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου (ΤΕΕ) Β’ Κύκλου σπουδών, Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ), Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) ή ισότιμων τίτλων.

Αναγνωρισμένο δίπλωμα ειδίκευσης

Οι απόφοιτοι λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και, μετά την επιτυχή συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 5 αναγνωρισμένο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το δίπλωμα των Ι.Ε.Κ. μοριοδοτείται από τον ΑΣΕΠ για διορισμό στο Δημόσιο Τομέα με 150 μονάδες (ΠΔ 50/27.2.2001 ΦΕΚ 39τ.Α/5.3.2001).

Αιτήσεις

Η υποβολή αιτήσεων για τους υποψήφιους σπουδαστές θα γίνεται ηλεκτρονικά από 2 ως 9 Σεπτεμβρίου στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index.

Για πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Δ.ΙΕΚ http://iek-igoum.thesp.sch.gr/ ή ελάτε να σας ενημερώσουμε στα γραφεία του Δ.ΙΕΚ. καθημερινά, 09:00-16:00.

Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας
Ταχ.Δ/νση: 28ης Οκτωβρίου 7, 46 100 Ηγουμενίτσα
Τηλέφωνο: 26650 26987
Fax: 26650 26985
E–mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: http://iek-igoum.thesp.sch.gr

In this article

Join the Conversation