Ερώτηση Κάτση στην Υπ.Παιδείας για το νεοϊδρυθέν Πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα

Ποιες  ενέργειες προτίθεται να προβεί  προκειμένου το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Μάριος Κάτσης προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως για το τι προτίθεται να κάνει με το  νέο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ηγουμενίτσα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Θεσπρωτίας ρωτά την αρμόδια Υπουργό σε ποιες  ενέργειες προτίθεται να προβεί  προκειμένου το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύθηκε με τον ν. 4559/2019  για να ξεκινήσει να λειτουργεί, το αργότερο, από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, όπως ορίζει ο νόμος. Επιπλέον ο Μάριος Κάτσης ζητά τη δέσμευση της Υπουργού να γίνουν οι 48 προσλήψεις καθηγητών (μελών ΔΕΠ) που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει δώσει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να στελεχώσει τα μη αυτοδύναμα τμήματα κατά προτεραιότητα. Υπενθυμίζεται ότι για να λειτουργήσει το νέο τμήμα στην Ηγουμενίτσα απαιτούνται να διοριστούν 4 επιπλέον καθηγητές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σχετικά:

«Δώσαμε μεγάλη μάχη και πετύχαμε στη Θεσπρωτία να ιδρυθεί Πανεπιστημιακό τμήμα,  ενώ έχουμε δρομολογήσει τις προσλήψεις καθηγητών που απαιτούνται για να λειτουργήσει. Σήμερα, η τοπική κοινωνία είναι ανήσυχη για το αν η νέα κυβέρνηση προτίθεται να συνεχίσει την ίδια πολιτική, καθώς η ΝΔ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το νόμο για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ως αντιπολίτευση είπαν πολλά. Τώρα τι θα κάνουν;  Καλούμε το Υπουργείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, ώστε να μάθουμε αν θα συνεχίσουν ότι ξεκινήσαμε ή θα πάμε πίσω. Εμείς απαιτούμε το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το τμήμα όπως σχεδιάστηκε. Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς φορείς να είναι σε εγρήγορση ώστε να υπερασπιστούμε σημαντικά κεκτημένα, καθώς με τη Νομική Πατρών, η νέα κυβέρνηση έστειλε άκρως ανησυχητικά μηνύματα οπισθοδρόμησης. Αναμένουμε και θα επανέλθουμε» κατέληξε ο βουλευτής.

In this article

Join the Conversation