H Λαϊκή Συσπείρωση για το λευκό στην εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών

"Ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη συγκρότηση ενός Προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον Πρόεδρο"

Ξεκινάμε μια νέα περίοδο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρούμε ότι τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται μόνο με καλή διάθεση και καλή πρόθεση. Είτε μας αρέσει είτε όχι είμαστε αντιμέτωποι με μια πολιτική υποχρηματοδότησης, βαριάς δημοτικής φορολογίας και υποστελέχωσης. Οι δήμοι, και ο δικός μας, οδηγούνται στο να εκχωρηθούν αρμοδιότητες σε εργολάβους, ΜΚΟ και ΣΔΙΤ. Και όλα αυτά με υποβάθμιση των υποδομών αντισεισμικής, αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και εν γένει πολιτικής προστασίας.

Οι διαξιφισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο από άλλες παρατάξεις σχετικά με τυπικά – γραφειοκρατικά θέματα αλλά και περί συναίνεσης (π.χ ως προς τον ορισμό αντιδημάρχου από την 3η παράταξη) δεν νομίζουμε ότι αγγίζει ούτε στο ελάχιστο τον πυρήνα των προβλημάτων των δημοτών μας, μάλλον το αντίθετο…

Από την πλευρά μας, όπως έχουμε κάνει πράξη και στις προηγούμενες θητείες, θα επιμένουμε η συζήτηση να γίνεται πάνω στα προβλήματα του λαού της περιοχής και φυσικά στη σχέση που έχουν αυτά με την κεντρική πολιτική.

Καταδικάζουμε τις αλλαγές που έφερε η Κυβέρνηση της ΝΔ, τις οποίες καταψηφίσαμε στη Βουλή, που οδηγούν κυριολεκτικά τα όργανα διοίκησης του Δήμου ξανά υπό την απόλυτη αυτοδυναμία της νέας δημοτικής Αρχής παρόλη την ψευδεπίγραφη απλή αναλογική.

Σε ότι αφορά την εκλογή προεδρείου ψηφίσαμε ΛΕΥΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή μας στη συγκρότηση ενός Προεδρείου χωρίς αρμοδιότητες, οι οποίες συγκεντρώνονται αποκλειστικά στον Πρόεδρο. Το ίδιο πράξαμε και στις 2 επιτροπές (οικονομική και ποιότητας ζωής) όπου εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία για την πρώτη παράταξη (ανεξαρτήτως αποτελέσματος πρώτου γύρου), δεν εξασφαλίζεται η συμμετοχή όλων των παρατάξεων και ουσιαστικά πρόκειται για μια διαδικασία επικύρωσης ενδοπαραταξιακών επιλογών.

In this article

Join the Conversation