Προφυλακίστηκε ο 55χρονος για την υπόθεση των όπλων

Τι συνέβη με τους υπολοιπους

Ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι απολογίες των δύο ανδρών που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες, σε Θεσπρωτία και Κοζάνη, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία.

Μετά τις απολογίες των δύο εν λόγω συλληφθέντων, αποφασίστηκε η προφυλάκιση του ενός, ενώ ο έτερος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 55χρονος που συνελήφθη στη Θεσπρωτία. Στον αντίποδα, ο 64χρονος άνδρας που συνελήφθη στη Δυτική Μακεδονία αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα οι απολογίες των 4 Κρητικών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Από τους «4», κρίθηκε προφυλακιστέος μόνο ο ένας (σ.σ. ο 59χρονος φερόμενος «εγκέφαλος), ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι τρεις άνδρες ηλικίας 54, 31 και 42 ετών.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους έξι συλληφθέντες, έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ακόμη δέκα ατόμων: Πρόκειται για πέντε Έλληνες και πέντε αλλοδαπούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η σπείρα προέβαινε στην εισαγωγή πολεμικών όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία στην Ελλάδα. Εξάλλου, το κύκλωμα αποτελείτο -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- από δύο πυρήνες: Τον αλβανικό και τον κρητικό.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Αστυνομία, αναφορικά με τον πυρήνα της Αλβανίας, τα μέλη του «ενεργώντας σε ξεχωριστές υποομάδες αναλάμβαναν τη συγκέντρωση του αιτούμενου αριθμού πυρομαχικών».

In this article

Join the Conversation