ΔΑΣ ΟΤΑ | Καταγγέλλει την καθυστέρηση της συγκροτήσης των Υπηρεσιακών Συμβούλίων Θεσπρωτίας

"Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνεται ως ημερομηνία εφαρμογής για όλα τα εκκρεμή αιτήματα των συναδέλφων"

Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την καθυστέρηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να συγκροτήσει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια μονίμων και ΙΔΑΧ εργαζομένων στους ΟΤΑ της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, καθώς έχουν συμπληρωθεί 10μήνες από την εκλογή των νέων αιρετών μελών και η θητεία των προηγούμενων αιρετών μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων μονίμων και με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ, έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Η καθυστέρηση στην συγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου , αν και έχει αποσταλεί η λίστα των υπαλλήλων που τηρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (κρίση από υπηρεσιακό ΟΤΑ α΄ βαθμού) δημιουργεί το ερώτημα αν αυτή οφείλεται σε εμπλοκή τρίτων , σε δόλο ή σε σοβαρή αμέλεια των εμπλεκομένων υπαλλήλων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την καθυστέρηση της συγκρότησης αποβαίνει σε βάρος συναδέλφων μας, καθώς τα αιτήματα που εκκρεμούν είναι πολλά και η αναμονή, είτε επιφέρει οικονομικές επιπτώσεις, είτε εντείνει την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια στην οικογενειακή ζωή των εργαζομένων .

Στις εκλογές του Δεκεμβρίου , διεκδικήσαμε και μας εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας για 2η συνεχή θητεία να είμαστε «τα αυτιά και τα μάτια σας» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των μονίμων και των ΙΔΑΧ εργαζομένων.

Απαιτούμε την άμεση συγκρότηση του υπηρεσιακού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία θα λαμβάνεται ως ημερομηνία εφαρμογής για όλα τα εκκρεμή αιτήματα των συναδέλφων που θα δικαιωθούν και παράγουν οικονομικά αποτελέσματα η ημερομηνία υποβολής της αίτησής τους και όχι η ημερομηνία λήψης της απόφασης στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Συνάδελφοι,

Με τη συμμετοχή μας στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, δίνουμε μια συνέχεια στον καθημερινό αγώνα για να χτίσουμε ένα κίνημα, που δεν θα αποδέχεται ως δεδομένους τους αντιλαϊκούς νόμους, αλλά θα παλεύει να τους ανατρέψει, μέσα κι έξω από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Ένα κίνημα, που δεν θα «αναθέτει» στους αιρετούς και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες να λύσουν τα προβλήματα, αλλά που θα μάχεται για τη συσπείρωση των εργαζομένων στα σωματεία, στις Γενικές Συνελεύσεις, στον αγώνα, σε συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα.

In this article

Join the Conversation